iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
500 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 yumurta
34 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
34 adet patates
45 sivri biber
1 çay bardağı domates suyu
1 çay bardağı su
Kızartma için;
Sıvı yağ
Kıymanın içine,rendelenmiş soğanıyumurtayı , ufalanmış ekmek içini,tuz,karabiber ve kimyonu koyup karıştırınİyice yoğurduktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınAvucunuzlayuvarlak şekil vererek bir parmak kalınlığına getirin
Patatesleri soyup,köfte büyüklüğünde,yarım santim inceliğinde kesinBir tavada sıvı yağı kızdırarak patatesler kızartınAynı yağda köfteleri kızartarak yağını havlu kağıt yardımıyla süzdürünDikdörtgen bir kaba bir patates,bir köfte olmak üzere dik olarak dizin Aralara sivri biberleri koyun Üzerine 1 çay bardağı domates suyunu sui le karıştırarak dökünÖnceden 160180 derecede ısıtılmış fırında 3540 dakika pişirip,sıcak olarak servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
500 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 yumurta
34 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
34 adet patates
45 sivri biber
1 çay bardağı domates suyu
1 çay bardağı su
Kızartma için;
Sıvı yağ
Kıymanın içine,rendelenmiş soğanıyumurtayı , ufalanmış ekmek içini,tuz,karabiber ve kimyonu koyup karıştırınİyice yoğurduktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınAvucunuzlayuvarlak şekil vererek bir parmak kalınlığına getirin
Patatesleri soyup,köfte büyüklüğünde,yarım santim inceliğinde kesinBir tavada sıvı yağı kızdırarak patatesler kızartınAynı yağda köfteleri kızartarak yağını havlu kağıt yardımıyla süzdürünDikdörtgen bir kaba bir patates,bir köfte olmak üzere dik olarak dizin Aralara sivri biberleri koyun Üzerine 1 çay bardağı domates suyunu sui le karıştırarak dökünÖnceden 160180 derecede ısıtılmış fırında 3540 dakika pişirip,sıcak olarak servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI