iltasyazilim
FD Üye
İzmir Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram tereyağ (İsterseniz 250 gram margarinde kullanabilirsiniz )
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt (Yoğurtta kullanabilirsiniz )
*1 çay bardağı şeker (İnce belli çay bardağı)
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı silme karbonat
*1 yumurtanın sarısı (Beyazına ayırınız)
*Alabildiğince un (18 çorba kaşığı tepeleme un)
NOT:
*Bu ölçüyü verirken mutfağa yeni girenler istediği için veriyorum Çok yumuşak olursa 12 çorba kaşığı daha un ilave edebilirsiniz
İzmir Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Malzemeleri hamur haline getiriniz
Fazla katı olmasın yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayınız
Üzerini bastırmayınız
Yumurtanın beyazına batırıp sonra toz şekere batırıp aralıklarla tepsiye diziniz
Üzeri pembeleşinceye kadar 2025 dk orta derece ayarlı fırında pişiriniz
1 büyük fırın tepsisiyle 23 adet çıkıyor
Soğuduktan sonra servis yapınız
Afiyet olsun
*250 gram tereyağ (İsterseniz 250 gram margarinde kullanabilirsiniz )
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt (Yoğurtta kullanabilirsiniz )
*1 çay bardağı şeker (İnce belli çay bardağı)
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı silme karbonat
*1 yumurtanın sarısı (Beyazına ayırınız)
*Alabildiğince un (18 çorba kaşığı tepeleme un)
NOT:
*Bu ölçüyü verirken mutfağa yeni girenler istediği için veriyorum Çok yumuşak olursa 12 çorba kaşığı daha un ilave edebilirsiniz
İzmir Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Malzemeleri hamur haline getiriniz
Fazla katı olmasın yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayınız
Üzerini bastırmayınız
Yumurtanın beyazına batırıp sonra toz şekere batırıp aralıklarla tepsiye diziniz
Üzeri pembeleşinceye kadar 2025 dk orta derece ayarlı fırında pişiriniz
1 büyük fırın tepsisiyle 23 adet çıkıyor
Soğuduktan sonra servis yapınız
Afiyet olsun