Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İzmir Lokma Tatlısı Tarifi Resimli

İzmir Lokma Tatlısı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
İzmir Lokma Tatlısı Tarifi


Resimli İzmir Lokma Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuzlu
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta

Kızartmak İçin

1 su bardağı sıvıyağı

Şurup İçin

2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu



Tatlının Tarifi

Ilk Önce toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika dek mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim

sırası gelmişken hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üzerine tuz ekleyelim
Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çatalla çırpalım

Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir Hamuru 30 dakika dinlenmeye, tamamen mayalanmaya bırakalım

öte yandan şurubu aranje etmek üzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üstüne oturtalım Orta hararetli ateşte, şeker en ince ayrıntısına kadar eriyip, şurup katılaşıncaya değin kaynatalım Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim

Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parçayı avucumuzun içine alalım Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım

Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üzerinde kocaman fındık büyüklüğünde bir tutam oluşacak Daha Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın içine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım Lokmaları bu şekilde hazırlayalım Tavayı kesintisiz sallayarak lokmaları kızartalım

Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun içine daldırıp, kaşığı doldurun

Muhtemel olduğunca dairesel top biçiminde tavaya bırakın ve kızartın

Ama çok kayda değer bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun içine daldırmadan önce, kavgalı yağa batırıp sonradan hamuru alın Böylece kaşığınızın içini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine muavin olacaktır Yani önce kaşığı kızgın yağa batırın, çıkarın daha sonra cıvık hamurun içine daldırıp, iri bir fındık büyüklüğündeki parçayı alıp, kavgalı tavaya kızartmak üzere bırakın Tekrar kaşığı dargın tavaya kavgalı yağa batırın ve her yerde cıvık hamurun içine daldırın Bu Nedenle hamurunuz bitene değin aynı işlemi devam ettirin

Sağlık Olsun *
 
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt