iltasyazilim
FD Üye
İzmir lokması
Malzemeler: 3 Su Bardağı Toz Şeker 1 Tutam Tuz 1 Çay Kaşığı Toz Şeker 1 Çorba kaşığı Kuru Maya 2 Su Bardağı Un 1 Adet Yumurta 1 Çorba kaşığı Limon Suyu Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin) Yapılışı:
Tencereye iki su bardağı su ve şekeri koyun, kaynatın
Şurup kıvamına gelince inmeden önce limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğutun
Mayayı, bir tatlı kaşığı şeker bir fincan ılık su ile ezin
Unu bir kaba eleyin, bir tutam tuz ekleyip karıştırın
Ortasını havuz gibi açın, mayayı ekleyip biraz un serpin
Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin
Unun ortasını tekrar açıp yumurta bir bardak suyu ilave edin
Ele yapışmayacak şekilde çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin
Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Tavada sıvıyağı kızdırın Kaşığı sıvıyağa batırın sonrada kaşıkla hamurdan parça alıp yağda kızartın
Kevgirle alıp soğuk şuruba atın
Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın
Afiyet olsun
Malzemeler: 3 Su Bardağı Toz Şeker 1 Tutam Tuz 1 Çay Kaşığı Toz Şeker 1 Çorba kaşığı Kuru Maya 2 Su Bardağı Un 1 Adet Yumurta 1 Çorba kaşığı Limon Suyu Yeteri kadar Sıvıyağ (Kızartmak İçin) Yapılışı:
Tencereye iki su bardağı su ve şekeri koyun, kaynatın
Şurup kıvamına gelince inmeden önce limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğutun
Mayayı, bir tatlı kaşığı şeker bir fincan ılık su ile ezin
Unu bir kaba eleyin, bir tutam tuz ekleyip karıştırın
Ortasını havuz gibi açın, mayayı ekleyip biraz un serpin
Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin
Unun ortasını tekrar açıp yumurta bir bardak suyu ilave edin
Ele yapışmayacak şekilde çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin
Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Tavada sıvıyağı kızdırın Kaşığı sıvıyağa batırın sonrada kaşıkla hamurdan parça alıp yağda kızartın
Kevgirle alıp soğuk şuruba atın
Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın
Afiyet olsun