iltasyazilim
FD Üye
İzmir Lokması Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 su bardağı un
*500 ml süt
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 çay kaşığı şeker
*0 5 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limonsuyu
Kızarmak için;
*1 litre sıvı yağ
İzmir Lokması Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet malzemelerini ocağa koyup kaymamaya bırakın Kaynamaya başlayan şerbete limon suyunu da ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın
Tüm hamur malzemerini bir kaba alıp krep hamurundan biraz daha koyu bir hamur edelim Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30 dk dinlenmeye bırakalım
Kabaran hamuru ucu düz olan bir sıkma torbasına dolduralım Bir kızartma tavasına yaklaşık 1 lt sıvı yağ koyarak yağı kızgın hale getirelim Sıktığınız hamur parçalarını kızarana kadar pişirelim Kızaran lokmaları yağdan çıkartıp soğuk şerbete atalım Bi kaç sefer şerbette karıştırıp servis tabağına alalım
Şimdiden afiyet olsun
*
*4 su bardağı un
*500 ml süt
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 çay kaşığı şeker
*0 5 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limonsuyu
Kızarmak için;
*1 litre sıvı yağ
İzmir Lokması Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet malzemelerini ocağa koyup kaymamaya bırakın Kaynamaya başlayan şerbete limon suyunu da ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın
Tüm hamur malzemerini bir kaba alıp krep hamurundan biraz daha koyu bir hamur edelim Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30 dk dinlenmeye bırakalım
Kabaran hamuru ucu düz olan bir sıkma torbasına dolduralım Bir kızartma tavasına yaklaşık 1 lt sıvı yağ koyarak yağı kızgın hale getirelim Sıktığınız hamur parçalarını kızarana kadar pişirelim Kızaran lokmaları yağdan çıkartıp soğuk şerbete atalım Bi kaç sefer şerbette karıştırıp servis tabağına alalım
Şimdiden afiyet olsun
*