Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İzmir Pilavı Tarifi Resimli

İzmir Pilavı Tarifi Resimli
0
123

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İzmir Pilavı nasıl yapılır
İzmir Pilavı yapılışı

İzmir Pilavı Malzemeler:
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Nehir Bardağı Ceviz
2 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Dere Kaşığı Tarçın
6 Adet Organik Kuru Kayısı
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
Sıvıyağ
1 Su Bardağı Et Suyu
Su
Tuzlu





İzmir Pilavı Hazırlanışı:
Başta soğanı doğruyoruz, bir tencerede tereyağı, sıvıyağı ve pirinci kavuruyoruz Pilavımızı pişiriyoruz Kayısıları küçük küçük doğruyoruz Pilavımız piştikten sonradan üzerine tarçın döküyoruz Doğranmış kayısıları, dolmalık fıstığı, antep fıstığını, kuş üzümünü ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz Hazırladığımız pilavı kek kalıbına doldurup büyük bir tabağa zıt çeviriyoruz Üstüne dereotu ve maydanoz koyarak süslüyoruz *
 
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt