iltasyazilim
FD Üye
İzmir Pilavı nasıl yapılır
İzmir Pilavı yapılışı
İzmir Pilavı Malzemeler:
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Nehir Bardağı Ceviz
2 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Dere Kaşığı Tarçın
6 Adet Organik Kuru Kayısı
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
Sıvıyağ
1 Su Bardağı Et Suyu
Su
Tuzlu
İzmir Pilavı Hazırlanışı:
Başta soğanı doğruyoruz, bir tencerede tereyağı, sıvıyağı ve pirinci kavuruyoruz Pilavımızı pişiriyoruz Kayısıları küçük küçük doğruyoruz Pilavımız piştikten sonradan üzerine tarçın döküyoruz Doğranmış kayısıları, dolmalık fıstığı, antep fıstığını, kuş üzümünü ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz Hazırladığımız pilavı kek kalıbına doldurup büyük bir tabağa zıt çeviriyoruz Üstüne dereotu ve maydanoz koyarak süslüyoruz *
İzmir Pilavı yapılışı
İzmir Pilavı Malzemeler:
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Nehir Bardağı Ceviz
2 Çorba Kaşığı Antep Fıstığı
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Dere Kaşığı Tarçın
6 Adet Organik Kuru Kayısı
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
Sıvıyağ
1 Su Bardağı Et Suyu
Su
Tuzlu
İzmir Pilavı Hazırlanışı:
Başta soğanı doğruyoruz, bir tencerede tereyağı, sıvıyağı ve pirinci kavuruyoruz Pilavımızı pişiriyoruz Kayısıları küçük küçük doğruyoruz Pilavımız piştikten sonradan üzerine tarçın döküyoruz Doğranmış kayısıları, dolmalık fıstığı, antep fıstığını, kuş üzümünü ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz Hazırladığımız pilavı kek kalıbına doldurup büyük bir tabağa zıt çeviriyoruz Üstüne dereotu ve maydanoz koyarak süslüyoruz *