iltasyazilim
FD Üye
1,5 bardak pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tereyağı
6 adet kuru kayısı
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı Antep fıstığı içi
67 dal maydanoz
2 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün
Soğanı küp küp doğrayıp margarinle soteleyin
Tereyağını ilave edin Ardından pirinçleri de tencereye alıp 12 dakika kavurun Sıcak suyu ve tuzu ilave edip pişmeye bırakın
Öte yandan bir teflon tavada badem ve fıstık içini kavurun Kayısıları minik parçalara bölüp onları da tavada çevirin
Son olarak maydanozları ince ince kıyıp ekleyin Pilav suyunu çektiğinde bademli, fıstıklı karışımı üzerine döküp demlenmeye bırakın
İyice karıştırıp servise sunun
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tereyağı
6 adet kuru kayısı
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı Antep fıstığı içi
67 dal maydanoz
2 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün
Soğanı küp küp doğrayıp margarinle soteleyin
Tereyağını ilave edin Ardından pirinçleri de tencereye alıp 12 dakika kavurun Sıcak suyu ve tuzu ilave edip pişmeye bırakın
Öte yandan bir teflon tavada badem ve fıstık içini kavurun Kayısıları minik parçalara bölüp onları da tavada çevirin
Son olarak maydanozları ince ince kıyıp ekleyin Pilav suyunu çektiğinde bademli, fıstıklı karışımı üzerine döküp demlenmeye bırakın
İyice karıştırıp servise sunun