iltasyazilim
FD Üye
İzmir Revanisi Tarifi İçin Malzemeler
*9 adet yumurta
*1, 5 su bardağı irmik
*1, 5 su bardağı un
*1 adet limon kabuğu rendesi
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske tuz
Şerbet için:
*5 su bardağı su
*5 su bardağı şeker
*Çeyrek limon suyu
İzmir Revanisi Tarifi Yapılışı Yumurtaların sarılarını ve beyazını ayırıyoruz, tepsiyi margarin ile yağlayıp kenarlara ve tabanına şeker serpiyoruz Yumurtaların beyazını mikserde yüksek devirle beyaz bir renk alıp köpürene kadar çırpıyoruz 5 yemek kaşığı şekeri ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz katılaşınca yumurta sarılarını ekliyoruz ve plastik spatula yardımıyla söndürmeden tek yöne karıştırıyoruz Daha sonra irmik, limon kabuğu, vanilya, kabartma tozu ve bir fiske tuzu karıştırıp ekliyoruz ve yine sönmemesine dikkat ederek tek yöne doğru karıştırıyoruz Unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine boşaltıyoruz ve 180 derece fırında 35 dk pişiriyoruz Revani pişerken 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su ve çeyrek limonu şekerler iyice eriyene kadar karıştırıyoruz Şerbet kaynatılmayacak, soğuk olarak dökülecek Fırından çıkan revaniyi dilimleyerek şerbeti döküyoruz ve şerbet çekene kadar dinlendirip isteğe göre hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyerek servis ediyoruz Bekledikçe tadı daha da güzelleştiği için misafir gelmeden 23 gün önce yapılıp dolapta bekletilebilir Afiyet olsun
*9 adet yumurta
*1, 5 su bardağı irmik
*1, 5 su bardağı un
*1 adet limon kabuğu rendesi
*5 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske tuz
Şerbet için:
*5 su bardağı su
*5 su bardağı şeker
*Çeyrek limon suyu
İzmir Revanisi Tarifi Yapılışı Yumurtaların sarılarını ve beyazını ayırıyoruz, tepsiyi margarin ile yağlayıp kenarlara ve tabanına şeker serpiyoruz Yumurtaların beyazını mikserde yüksek devirle beyaz bir renk alıp köpürene kadar çırpıyoruz 5 yemek kaşığı şekeri ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz katılaşınca yumurta sarılarını ekliyoruz ve plastik spatula yardımıyla söndürmeden tek yöne karıştırıyoruz Daha sonra irmik, limon kabuğu, vanilya, kabartma tozu ve bir fiske tuzu karıştırıp ekliyoruz ve yine sönmemesine dikkat ederek tek yöne doğru karıştırıyoruz Unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine boşaltıyoruz ve 180 derece fırında 35 dk pişiriyoruz Revani pişerken 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su ve çeyrek limonu şekerler iyice eriyene kadar karıştırıyoruz Şerbet kaynatılmayacak, soğuk olarak dökülecek Fırından çıkan revaniyi dilimleyerek şerbeti döküyoruz ve şerbet çekene kadar dinlendirip isteğe göre hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyerek servis ediyoruz Bekledikçe tadı daha da güzelleştiği için misafir gelmeden 23 gün önce yapılıp dolapta bekletilebilir Afiyet olsun