İzmir Yokuş Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11 saatte 13 bebek öldü tepe tüp bebek merkezi izmir tepecik tüp bebek merkezi İzmir Yığın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 13 bebeğin, yaşamlarını yitirdi Bebek ölümleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı harekete geçti İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dün saat 2000 ile bugün saat 0700 aralarında Yığın Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde çare gören immatür ve prematüre (ağırlıkları 8001200 gr arasında) 13 bebeğin yaşamlarını yitirdikleri belirtildi Konuyla ilgili incelemelerin sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Hem hastalarımızdan ayrıca de yeni doğan birimimizden örnekler dargın olup laboratuvar sonuçları beklenmektedir Sabahleyin saat 0700'den bu yana yeni bir bebek kaybımız olmamıştır Konuyla ilgili bakanlığımızca 1 müfettiş ve bilimsel analiz heyeti oluşturulmuş olup çalışmalarına yarın başlayacaktır'' Açıklamada, yarın Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde konuyla ilgili ayrıntılı izah etme yapılacağı duyuruldu internethaber