Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İzmir usulü Enginar dolması

İzmir usulü Enginar dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

3 tane enginar (kişi sayısına göre) 1 buçuk bardağa yakın pirinç (benim enginarlarım büyüktü bunu siz ayarlayın) Yarım demet nane Yarım demet maydonoz Yarım demet taze soğan 1 tane kuru soğan 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz 1 tane limon Yarım su bardağı zeytinyağı Yapılışı

Önce içimizi hazırlıyoruz, enginarlar beklerken kararmasın Pirincimizi yıkayıp 1 tane kuru soğanımızı doğruyoruz Yeşilliklerimizi temizleyip bir güzel yıkıyoruz İnce ince doğrayıp pirincimize karıştırıyoruz Yarım bardak zeytinyağımızı, karabiberimizi, tuzunu, yarım limonun suyunu da koyup bir güzel karıştırıyoruz Şimdi enginarlarımızı temizleyelim Önce çukur bir kaseye su koyup, yarım limon sıkıyoruz Enginarların önce saplarını kesip altta kalan sert yapraklarını temizliyoruz Üstünü de düz kesip, elimizle açarak biraz gevşetip tatlı kaşığı yardımıyla içinin tüylü kısımlarını temizliyoruz Hemen limon sürüp, suyumuza bırakıyoruz Pirincimizi göz kararıyla üçe bölüyoruz Enginarlarımızın önce ortasını dolduruyoruz Sonra tek tek yaprakların aralarına pirincimizi dolduruyoruz Geniş bir tenceremize sıralayıp enginarların yarısına kadar sıcak su koyuyoruz Suyumuz yetmeyecektir ama birden eklerseniz bütün pirinçler dışına çıkabilir Eksildikçe pişene kadar az az ilave ediyoruz Ben yeni çıkan yapraktan da sardım İçini aynı hazırlıyorum Bu mevsim bol bol yememiz gereken harika bir tat Pişince enginarın yapraklarını tek tek açıp sıyırarak afiyetle yiyoruz
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt