iltasyazilim
FD Üye
İzmire Özgü Uluk Katmer Tarifi İçin Malzemeler Krepi için:
*3 su bardağı un
*5 su bardağı su
*Yarım yemek kaşığı tuz
Harcı için:
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Yarım kg kıyma
*2 adet sivri biber
*4 adet domates
*Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
*Tuz, karabiber
İzmire Özgü Uluk Katmer Tarifi Yapılışı Elenmiş un su ve tuz iyice çırpılarak boza kıvamında bir hamur hazırlanır Bildiğiniz krep hamuru kıvamında olacak
Zeytinyağında soğan kavrulur Kıyma ilave edilir Kıyma suyunu çekince biber ve domates eklenir Domates, biber pişince karabiber ve tuz konur En son maydanoz eklenir ve ocaktan alınır
Yağlanmış yapışmaz tavaya krep hamurundan ince olacak şekilde dökülür ve pişirilir Servis tabağına alınıp üzerine kıymalı harçtan yayılır Bütün krepler böyle üst üste konarak hazırlanır Böylece üzerleri kıymalı kat kat kreplerimiz hazır olur En son pasta dilimler gibi Üçgen dilimlere bölünür
İzmir ‘de uluk tembel demektir Bu katmer tembel işi demek için mi bu adı almış bilmiyorum ama tadını çok seviyorum Bu katmer özellikle karpuzla yenir Karpuz onun olmazsa olmaz kavalyesidir Yaz aylarında karpuzla yenen Müthiş bir lezzettir Deneyenlere afiyet olsun
*3 su bardağı un
*5 su bardağı su
*Yarım yemek kaşığı tuz
Harcı için:
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Yarım kg kıyma
*2 adet sivri biber
*4 adet domates
*Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
*Tuz, karabiber
İzmire Özgü Uluk Katmer Tarifi Yapılışı Elenmiş un su ve tuz iyice çırpılarak boza kıvamında bir hamur hazırlanır Bildiğiniz krep hamuru kıvamında olacak
Zeytinyağında soğan kavrulur Kıyma ilave edilir Kıyma suyunu çekince biber ve domates eklenir Domates, biber pişince karabiber ve tuz konur En son maydanoz eklenir ve ocaktan alınır
Yağlanmış yapışmaz tavaya krep hamurundan ince olacak şekilde dökülür ve pişirilir Servis tabağına alınıp üzerine kıymalı harçtan yayılır Bütün krepler böyle üst üste konarak hazırlanır Böylece üzerleri kıymalı kat kat kreplerimiz hazır olur En son pasta dilimler gibi Üçgen dilimlere bölünür
İzmir ‘de uluk tembel demektir Bu katmer tembel işi demek için mi bu adı almış bilmiyorum ama tadını çok seviyorum Bu katmer özellikle karpuzla yenir Karpuz onun olmazsa olmaz kavalyesidir Yaz aylarında karpuzla yenen Müthiş bir lezzettir Deneyenlere afiyet olsun