izmirli kadınlar izmirli kadınlar izmirin kadınları izmir kadınları izmirin en hoş kadını izmirli hoş bayanlar İZMİRLİ KADINLAR Hep yeni yıkanmış balkonlarda mi yaşarlar? Yoksa aksam sefası çiçeği gibi ikindileri açılıp saçıldıkları için mi kalır insanın aklında o balkonlu, kadınlı, İzmirli fotoğraflar? Hesapsız kahkaha atmasını Sokaktan tek şahsiyet bir fener alayı gibi geçmesini Erken yasta rakı içmesini Asfalyaları attığı vakit efelikyapmasını Çatlata çatlata oynamasını Takıp takıştırıp püfür püfür salınmasını ve daha neleri neleri İşte her nasılsa, daha en başından öğrendikleri için tüm bunları, güngörmüş adamlar bilir İZMİRLİ KADINLARdendi mi, işte orada durmasını Canım, dalgalıysaeğer atlamadan önce durup denizin dibine bakılmaz mı? Dibe çakılır mıyız?hesabı! İzmirli kadınlar Hayat kıvamındadır İzmir'in kadınları Nasıl hayatta ayrıştırılıp çizilecek bir şey yoksa, onlar da işte tam öyle Yani ya akarsın onunla; Ya akmaz, durursun kenarda Değil o kadar durup dibine bakmaca Her Zaman soruyorlar ya: Neden bu değin hoş İzmirli kadınlar?Zira daima onlarda kıkırdamalar, kahkahalar ve kışkırtıcı şımarıklıklar Deniz lekesivar onlarda Nasıl denir ki? Ben Ankara'da gördüm eksik konuşan, az tebessüm eden, önemli duran, füme rengi kadınları… Görünüp görünüp kaybolan, muammataklidi yapanlar da İstanbul'un meselesi… Ben sanırdım ancak, hayatin yakasında bir hercai menekşe gibi durur baştan kadınlar O Kadar değilmiş meğer Ne yapsan çıkmaz ya denizin lekesi, o da var İzmir’in kadınlarında