Avrasya Araştırma Şirketi Lideri Kemal Özkiraz, toplumsal medyada 'Jahrein' ismiyle tanınan Ahmet Sonuç'un geçmiş yıllarda kaleme aldığı bir yazıyı gündeme taşıdı. Jahrein'in yazısında 'Kürtlerin ezildiğini görmemiz lazım. Tarihin ibresi öteki bir istikamete dönseydi ve olay tam zıddı halde gelişseydi biz Türkler de bugün dağda olurduk' tabirlerini kullandığı görüldü.
Yazının kendisine ilişkin olduğunu kabul eden Jahrein ise Özkiraz'ın paylaşımına 'Ben o halimden bugüne 30 fırın ekmek yiyerek geldim; değiştim' kelamlarıyla karşılık verdi.
Avrasya Araştırma Şirket Lideri Özkiraz son periyotta Twitter'da CHP siyasetçilerini ve Aynur Doğan'ı maksat alan Jahrein'in eski bir yazısını paylaştı.
Özkiraz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda 'Jahrein isimli arkadaş, HDP üzerinde CHP'yi ve bizleri terörist yada destekçi olarak anlatıyordu değil mi? Bakın kendisi bloguna neler yazmış? Alttaki sıralı twitleri de okuyun ki bukalemunu tanıyın.' sözlerini kullandı.
Peki Jahrein ismiyle anılan toplumsal medya fenomeni Ahmet Sonuç yazısında hangi tabirleri kullanmıştı?
'Klişeleşmiş bir 'Kahrolsun PKK' çığlığıdır ki doğduğumdan beri atılır. Bir yararını görmedim. Empatiden mahrum, ölen PKK üyelerinin ailelerinin acısını hissedemeyen halkım... Güya onlar seve seve çocuklarını dağa yolluyorlarmış üzere bir trip...
Uyanmanız lazım. Kürtlerin ezildiğini görmeniz lazım... Tarihin ibresi diğer bir tarafa dönseydi ve olay tam aksisi formda gelişseydi biz Türkler de bugün dağda olurduk. Her halk birebir şeyi yapardı. Unutmamak gerek hakları alınan halklar tarihte o denli ya da bu türlü haklarını geri alacaktır.'
Geçmiş paylaşımları üzerinden pek çok kişiyi gaye alan Jahrein tabirlerin kendine ilişkin olduğunu kabul etti.
Jahrein paylaşımında şunları dedi:
'18 yaşımda bir forumda yazdığım şeylerden yola çıkarak beni patlattığını düşünen muşmula Kemal. Ben o halimden bugüne 30 fırın ekmek yiyerek geldim. Değiştim. Geliştim ve gelişiyorum. Eski aptal halimi hatırlattığın için sağol. Kendimle bir sefer daha gurur duydum.'