Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Jalapeno (Meksika) Biber Turşusu

Jalapeno (Meksika) Biber Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Jalapeno (Meksika) Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

*2 kg’lık kavanoz
*750 gr Jalapeno biberi
*2 su bardağı üzüm sirkesi
*3 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nohut
*67 diş sarımsak
*5 su bardağı kaynamış su

Jalapeno (Meksika) Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Jalapeno biberleri tohumlarını çıkarmadan halka halka doğrayın, kavanozun dibine nohut ve iri doğranmış sarımsakları atıp üzerine doğradığınız biberleri sıkıca yerleştirin, üzerine tuz, şeker ve üzüm sirkesini ekleyin kalan kısmı kaynar su ile doldurup kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin Soğuduğunda düz çevirip güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin, 56 gün sonra turşunuz yenmeye hazır olacak
Afiyet olsun
Not:Sıcak su turşunun daha diri olması ve kavanozun vakumlanmasını sağlayacaktır, kolay gelsin
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,751Kullanıcılar
HasoTR35Son üye
Üst Alt