iltasyazilim
FD Üye
Jalebi (Hint Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin ;
*2 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*2 çorba kaşığı pirinç unu
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı zerdeçal (Silme)
Şerbeti İçin ;
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Kızartmak için ;
*Hamuru yüzleyecek kadar sıvı yağ
Jalebi (Hint Tatlısı) Tarifi Yapılışı
1
*Tüm malzemeleri karıştırıp hafif katı bi hamur elde edelim ve hamurumuzu 1 saat dinlendirelim
*Hamur dinlenirken şerbeti yapalım (Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı)
*Hamuru dinlendirdikten sonra boş su kutusuna dökelim kutunun kapağını delelim hamur çıkabilecek kadar
*Tenceremize hamuru yüzleyecek kadar yağ dökelim ve yağımızı kızdıralım
*Yağı kızdırdıktan sonra kutumuzda ki hamurdan yuvarlak olacak şekilde hamur sıkalım
*Kızaran hamurumuzu şerbetin içine atalım çok bekletmeden alıp tabağımıza yada borcamımıza alalım
*İşlem bitene kadar böyle devam ettirelim
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin Çıtır çıtır bi tarif Afiyet Olsun
*2 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*2 çorba kaşığı pirinç unu
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı zerdeçal (Silme)
Şerbeti İçin ;
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Kızartmak için ;
*Hamuru yüzleyecek kadar sıvı yağ
Jalebi (Hint Tatlısı) Tarifi Yapılışı
1
*Tüm malzemeleri karıştırıp hafif katı bi hamur elde edelim ve hamurumuzu 1 saat dinlendirelim
*Hamur dinlenirken şerbeti yapalım (Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı)
*Hamuru dinlendirdikten sonra boş su kutusuna dökelim kutunun kapağını delelim hamur çıkabilecek kadar
*Tenceremize hamuru yüzleyecek kadar yağ dökelim ve yağımızı kızdıralım
*Yağı kızdırdıktan sonra kutumuzda ki hamurdan yuvarlak olacak şekilde hamur sıkalım
*Kızaran hamurumuzu şerbetin içine atalım çok bekletmeden alıp tabağımıza yada borcamımıza alalım
*İşlem bitene kadar böyle devam ettirelim
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin Çıtır çıtır bi tarif Afiyet Olsun