Dışı çıtır çıtır, şerbetli bir tatlı tanımı geliyor! Farklı tatlar arıyor, şerbetli tatlılara bayılıyorsanız Hindistan kökenli olan bu tatlıyı çok seveceksiniz!
Jalebi Tanımı
Gereçler;
Hamur için:
2 su bardağı un
3 tatlı kaşığı pirinç unu
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı zerdeçal tozu
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı gül suyu
Kızartmak için:
Jalebinin Hazırlanışı
Bir kabın içerisinde tüm hamur materyallerini karıştırın. Akışkan bir hamur elde edin. Dinlenmesi için kenara alın. Bu sırada şerbeti için su ve şekeri bir tencereye ekleyin. Şeker eriyip su kaynayınca limon suyu ve gül suyunu ek edin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Hamuru sıkabileceğiniz bir kabın içerisine alın. Bir tencereye yağ ekleyerek kızdırın. Şişedeki hamuru sarmal daire formu olacak biçimde sıkın ve gerili önlü olarak kızartın. Kızarttığınız hamurları şerbete batırın.