iltasyazilim
FD Üye
Jalebi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı pirinç unu
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yarim çay kaşığı toz zerdeçal
*2 su bardağı un
Şerbeti için;
*1 su bardağı su
*1 5 su bardağı toz şeker
*3 damla limon suyu
*Arzuya göre 1 yemek kaşığı gül suyu(gül suyunu ben kullanmıyorum çünkü tatlının çıtırlığını alıyor lezzeti güzel ama çıtır çıtır daha güzel oluyor)
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Jalebi Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bir kabın içinde tatlı hamurunun malzemelerini iyice çırpın Ağzını kapatıp 2 saat dinlendirin Bu sırada şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın 2 saat dolup hamur üzerinde göz göz kabarcıklar olunca boş mayonez yada ketçap şişesine hamurunuzu doldurun Tencerede sıvıyağınızı iyice kızdırın Hamuru dıştan içe halka halka olacak şekilde ufak dairelerle dökün Arkalı önlü kızartın Dikkat edin çabuk kızarıyor yakmayın Kızaran hamurları ılık şerbete 12 saniye batırıp çıkartın, başka bir tabağa koyun Bu şekilde harcınız bitene kadar işleme devam edin En lezzetli hali sıcakken Bekledikçe çıtırlığını kaybediyor ama lezzeti hep yerinde afiyet olsun*
*1 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı pirinç unu
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yarim çay kaşığı toz zerdeçal
*2 su bardağı un
Şerbeti için;
*1 su bardağı su
*1 5 su bardağı toz şeker
*3 damla limon suyu
*Arzuya göre 1 yemek kaşığı gül suyu(gül suyunu ben kullanmıyorum çünkü tatlının çıtırlığını alıyor lezzeti güzel ama çıtır çıtır daha güzel oluyor)
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Jalebi Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bir kabın içinde tatlı hamurunun malzemelerini iyice çırpın Ağzını kapatıp 2 saat dinlendirin Bu sırada şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın 2 saat dolup hamur üzerinde göz göz kabarcıklar olunca boş mayonez yada ketçap şişesine hamurunuzu doldurun Tencerede sıvıyağınızı iyice kızdırın Hamuru dıştan içe halka halka olacak şekilde ufak dairelerle dökün Arkalı önlü kızartın Dikkat edin çabuk kızarıyor yakmayın Kızaran hamurları ılık şerbete 12 saniye batırıp çıkartın, başka bir tabağa koyun Bu şekilde harcınız bitene kadar işleme devam edin En lezzetli hali sıcakken Bekledikçe çıtırlığını kaybediyor ama lezzeti hep yerinde afiyet olsun*