Jambonlu Patates (Alman) patates alman Malzemeler 4 iri patates Tuzlu Karabiber 150 gr Füme edilmiş ham jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış) 2 ÇK zeytinyağı 1 Orta boy Kuru Soğan 1 diş sarmısak 2 olgun domates ½ demet Maydanoz 1 limon kabuğu rende Yapılışı Haşlama suyuna tuzlu ve bir tutam limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve çok az kavurduktan sonradan ince doğranmış sarmısak, kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak kesilmiş domates ek ediniz 10 dakika değin kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz, tuzlu ve karabiber ilavesinden sonradan kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz Bir karıştırılıp servis tabağına alınır Sıcak servis edilir