Jambonlu peynirli frittata 1 porsiyon: 165 kalori 6 porsiyon Hazırlama süresi: 25 dk Frittata İtalyan tarzı omlete bahşedilen isimdir Fransız omletinden daha kalındır ve daha uzun vakit pişirilir Malzemeler: 6 yumurta 150 gr Jambon 1 isim küçük yükseklik kuru soğan 1 ad yeşil sivri biber 34 su bardağı taze lor peyniri 2 isim orta doruk domates 14 su bardağı çedar peyniri tuz, biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: Soğanı, biber ve jambonu minik, ufak doğrayın Kalın tabanlı bir tavaya zeytinyağını koyup tamamen kızdırın Soğan ve biberi atıp çevirerek pişirin Jambonu ekleyin Hepsini birlikte birazcık daha pişirin Bu sırada yumurta, lor peyniri ve birazcık karabiberi ayrıntılarıyla çırpın Tavada pişen sebzelerin üstüne dökün Orta ısıda pişirin Bir spatula ile kenarlarını kaldırıp üst pişmemiş yumurtaların alttarafa geçmesini sağlayarak pişirmeye devam edin sonra omleti fırına dirençli bir kaba aktarın Fırının ızgarasını çalıştırıp üst taraf da pişene kadar ortalama 23 dakika kızartın id Üstüne domates dilimleri ve rendelenmiş çedar peynirini koyup peynirler eriyene kadar piraz daha fırında tutup çıkarın Sıcak servis yapın