iltasyazilim
FD Üye
Japanese Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr krem peynir
*200 ml süt
*4 yumurta sarısı
*50 gr un
*1 limon kabuğu rendesi
*1 limonun suyu
*4 yumurta beyazı
*80 gr şeker
Japanese Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Krem peynirimizi bir kaba alıyoruz
*Sütümüzü azar azar ilave ediyoruz
*Yumurta sarılarını ve unu da ekleyip güzelce çırpıyoruz
*Tel süzgeç yardımıyla bu karışımı başka bir kaba süzdürerek alıyoruz
*Ardından limon kabuğunu rendeleyip suyunu da ekliyoruz
*Başka bir kapta yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar çırpıyor ve çırparken azar azar şekerimizi ekliyoruz
*Hazırladığımız yumurta akı ve şeker karışımını harcımızın içine alıyoruz
*İçeriden dışarıya olacak şekilde nazikçe karıştırıp kabımıza alıyoruz
*Kalıbımızı alüminyum folyo ile sarıp bir tepsiye alır ve tepsiye su ekliyoruz
*İlk olarak 140 derecede 40 dk
*Sonra 120 derecede 30 dk pişiriyoruz
*200 gr krem peynir
*200 ml süt
*4 yumurta sarısı
*50 gr un
*1 limon kabuğu rendesi
*1 limonun suyu
*4 yumurta beyazı
*80 gr şeker
Japanese Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Krem peynirimizi bir kaba alıyoruz
*Sütümüzü azar azar ilave ediyoruz
*Yumurta sarılarını ve unu da ekleyip güzelce çırpıyoruz
*Tel süzgeç yardımıyla bu karışımı başka bir kaba süzdürerek alıyoruz
*Ardından limon kabuğunu rendeleyip suyunu da ekliyoruz
*Başka bir kapta yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar çırpıyor ve çırparken azar azar şekerimizi ekliyoruz
*Hazırladığımız yumurta akı ve şeker karışımını harcımızın içine alıyoruz
*İçeriden dışarıya olacak şekilde nazikçe karıştırıp kabımıza alıyoruz
*Kalıbımızı alüminyum folyo ile sarıp bir tepsiye alır ve tepsiye su ekliyoruz
*İlk olarak 140 derecede 40 dk
*Sonra 120 derecede 30 dk pişiriyoruz