Japon balıklarında cinsiyet ayrımı ekseriyetle karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılarak anlaşılır. Erkek Japon balığının kuyrukları daha uzundur. Dişilerin ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir. Akvaryumda hayli yaygın beslenen Japon balığının bakımı nasıldır? İşte, Japon balığı hakkında bilinmesi gerekenler ve bakım teklifleri...
Japon balığı sazangiller familyasından gelmektedir. Japon balıklarının bir çok çeşidi soğuk suda yaşayabilir. Bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya muhtaçlık duymamaktadırlar. Yaklaşık bir yıl yahut daha az ömrü olan bu balıkların uzun ömürlü olmaları sistemli ve şık bir bakımdan geçmektedir. Evet, Japon balıkları nasıl beslenir? Bakımı nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? İşte, Japon balıkları hakkında bilinmesi gerekenler...
JAPON BALIĞI BAKIMI
- Isı değişimine ve suyun oksijen seviyesindeki değişikliğe dayanıklı bir cins olan Japon balıkları, 18-24 radde arası su sıcaklığında yaşamaları gerekmektedir.
- Japon balıklarına hususî üretilmiş yemler mevcuttur. Mide organı olmayan bu balıkların doyma hissiyatı da yoktur. Denetimli formda besleyiniz. Protein kaynağı dışında karbonhidrat kaynağıyla da beslemeye itina şovunuz.
- Akvaryum suyunu iki günde bir değiştiriniz. Bir balık için 10 litre su Japon balıklarının uzun müddet yaşaması için uygun görülmüştür.
- Yumurtlayarak ürerler ve yumurtaları 5 yahut 6 gün içinde açılmaya başlar. Japon balığını tek çeşit olarak beslemeniz daha akıllıca olacaktır.
- Ortalama ömürleri etraf kaideleriyle ve bakımlarıyla ilişkindir. Münâsib besinler verilirse, suları duru tutulursa ve günde 1 yahut 2 saat güneş görürlerse (direkt olmayan) ortalama 5 yahut 7 yıl kadar yaşarlar. Rahat yüzebilecekleri geniş, filtreli ve ışıklı akvaryumlarda bakılmaları daha sağlıklı bir tercih olacaktır.
- Japon balıkları yalnızca Japon balıklarıyla yaşamalıdır. Kendinden küçük yahut büyük balıklarla yaşadıklarında sorun çıkabilir. Küçük balıkları öldürüp yem olarak kullanabilirler.