Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Japon Cheesecake nedir ve Japon Cheesecake nasıl yapılır? Japon usulü kabarık cheesecake tarifi

Japon Cheesecake nedir ve Japon Cheesecake nasıl yapılır? Japon usulü kabarık cheesecake tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
japon_cheesecake_nedir_ve_japon_cheesecake_nasil_yapilir_en_kolay_japon_cheesecake_tarifi_1613037641_5956.jpg

Muhteşem dokusuyla hafif lezzetiyle baş tacı olmaya layık bir tarif olan Japon Cheesecake aslında sosyal medyada çok sık gördüğümüz lezzettir. Yumuşacık pamuk gibi yapısıyla dokunma hissi uyandıracak şimdiye kadar verdiklerimizden farklı Japon usulü bir cheesecake ile karşınızdayız. Peki Japon Cheesecake nedir ve Japon Cheesecake nasıl yapılır? İşte tarifi:

Japon usulü kabarık cheesecake son yıllarda internet videolarında çok sık karşımıza çıkan, sevimli görüntüsüyle iştah açan bir tatlı. Özellikle bir pastaneninki çok meşhur ama sizin bu lezzetin keyfini çıkarmak için Japonya'ya kadar gitmenize gerek yok, kendi evinizde de bu keyfi yaşayabilirsiniz.  İçerisindeki yumurta miktarı fazla değil, yumurta kokmuyor. Eğer yaptığınız cheesecake yumurta kokuyorsa bayat yumurta kullanmışsınız demektir. Kıvamı cheesecaketen ziyade pandispanya gibi oluyor. Öyle klasik cheesecakeler gibi ağızda eriyen bir kıvamda olmuyor. Fırından çıktığında bıngıl bıngıl olması beklenen bir tarif. Cheesecake ne kadar kalın olursa o kadar çok bıngıldıyor. O yüzden bıngıldatmak için dar ve derin bir kelepçeli kalıp kullanmalısınız. Bu arada kelepçeli kalıp dışındaki kapların derinliği bu tarif için yeterli değil, onu denemeyin. Püf noktalarını da öğrendiğimize göre Japon usulü kabarık cheesecake tarifini deneyebiliriz.

 

STrQd_1613037729_8824.jpg

JAPON CHEESECAKE TARİFİ:

MALZEMELER

5 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış),
250 g krem peynir,
1 yemek kaşığı tereyağı,
8 yemek kaşığı toz şeker,
1/2 su bardağı süt,
4 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı un,
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabukları

S4FyW_1613037604_957.jpg

YAPILIŞI

Cam bir kaseye krem peynir, tereyağı, süt ve 4 yemek kaşığı şekeri alın.

Kaseyi içinde kaynar su olan başka bir kabın üzerine oturtun.

Krem peynir ve tereyağı eriyip karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kenara alıp soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra yumurta sarılarını ekleyip çırpın. Limon suyu ve limon kabuklarını ekleyip çırpın.

RbLZ9_1613037623_7341.jpeg

Nişasta ve unu eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.

İçine kalan şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpın. Yumurta aklarının üçte birini peynirli karışıma ekleyip spatulayla yumurta aklarını söndürmeden alttan alıp üste koyarak nazikçe karıştırın.

Karışımı kalan çırpılmış yumurta akına ekleyip yine aynı yöntemle nazikçe karıştırın.

21-23 cm'lik bir kelepçeli kalıbın altını alüminyum folyo ile kaplayın.

Kalıbın dibini tereyağı ile yağlayın, karışımı kalıba dökün.

Kabı fırın tepsisinin içine oturtup tepsiye bir parmak kadar sıcak su döküp 150 derecede önceden ısıttığınız fırına verin.

sZ2a7_1613037671_1441.jpg

Üzeri hafifçe kızarıp ortası tamamen kabardıktan sonra ısıyı 120 dereceye düşürün.

Tamamen kızardıktan sonra ısıyı sıfırlayıp fırın ılıyana kadar kapağını açmadan bekletin.

Fırın ılıdıktan sonra kapağını aralayıp tamamen soğuyana kadar bekleyin.

Tamamen soğuduktan sonra hemen servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt