Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Japon Mutfağından Sushi Kadar Ünlü Olamasa da Tadılması Gereken 15 Lezzet

Japon Mutfağından Sushi Kadar Ünlü Olamasa da Tadılması Gereken 15 Lezzet
0
149

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
1 Miso Çorbası


Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir
2 Soba


Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir Makarna gibi incedir, çeşitli ekler ile sıcak veya soğuk olarak yenilir
3 Onigiri


Etrafı nori (kurutulmuş yosun) ile kaplı sushi pilavından yapılan ve ortasında umeboshi (turşusu yapılmış Japon eriği), karides, tavuk, ton balığı, somon balığı vb bulunan oldukça popüler bir yiyecektir
4 Domburi


Üzerinde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler bulunan ve büyükçe bir kase ile servis yapılan bir yemek çeşididir
5 Pirinç Pilavı (Gohan)


Pirinç pilavı Japonya’da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamagokakegohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan sadece haşlanarak yapılır ve genelde yemeğin yanında veya sonunda servis edilir
6 Sashimi


Sashimi Japon mutfağının başlıca yemeklerinden olan Sasimi, kısaca çiğ balık olarak tarif edilebilir Balık eti ince dilimler halinde kesilip soya sosu ve çok ince rendelenmiş wasabi ile servis yapılır En önemli nokta balığın mutlaka çok taze olmasıdır
7 Kare Raisu


Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üzerine tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir Köri orijin olarak Hindistan’dan gelmedir fakat, yüz yıldan fazladır Japon mutfağında kullanılmaktadır
8 Ramen


Çin kökenli olan ve çorba içinde sunulan eriştenin Japon Mutfağı'ndaki adıdır Genellikle çorbası, et suyu ile yapılır ve dilimlenmiş et, kurutulmuş deniz yosunu, kamaboko, yeşil soğan ve hatta mısır gibi üst malzemeleri ile servis edilir Japonya'daki hemen hemen her yöre veya ada kendi ramen çeşidine sahiptir
9 Sukiyaki


Japon mutfağında sofrada pişirilen sebzeli et yemeği Batı'da da çok tutulur ve birçok Japon lokantasının menüsünde yer alır Sukiyaki yayvan bir demir kapta, mangal gibi taşınabilir bir ocak üstünde yapılır İnce dilimler halinde kesilmiş sığır eti, tofu (soyadan yapılan peynirsi katı yiyecek), şiitake mantarları, soğan, şirataki (tel şehriyeye benzeyen bir yiyecek) ve sebzeyle birlikte et suyu, soya sosu ve şekerden yapılma bir sosun içinde kısa süre pişirilir Daha sonra çırpılmış çiğ yumurtaya batırılarak yenir
10 Gyoza


Gyoza bizim mantımıza çok benzer İçerisinde bol sarımsak, çeşitli sebzeler ve et karışımından bir malzeme bulunan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılır Gyoza da Japonya’ya Çinden gelmiş yemektir
11 Sushi


Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine “çiğ balık değil sushi sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemekleridir Ve birçok değişik sushi çeşitleri mevcutturSushi Japoncada artık kullanılmayan eski dil bilgisi formunda bir terimdir ve eski, mayalanma kökenine dayalı olan “ekşi anlamına gelir
12 Okonomiyaki


Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz Restoranlarda genelde size hamurunu ve malzemelerini ayrı ayrı getirirler, ve siz masada bulunan ızgara üzerinde kendi keyfinize göre karıştırıp hazırlar ve yersiniz
13 Tempura


Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızgın yağ ile kızartılması ile yapılır Orijin olarak 16 yy’da Portekizliler tarafından Japonya’ya gelmiş fakat bütün dünya da Japon yemeği olarak ün salmıştır
14 Yakitori


Yakitori Japon mutfağından bir tür tavuk kebap Gelenekesel yakitori sadece tavuğun farklı bölgelerinden yapılırken bugün biraz sığır, domuz, balık, deniz ürünleri ile de yapılıyor Sadece sebzeyi şişe takarak yapılanlara ise kuşi deniyor Yakitori genellikle tuz ya da tare denilen tatlı sake, soya sosu ve şekerden oluşan pirinç şaraplı sos ile servis edilir Bu sos şişteki etin üzerine sürülür, özenle pişirilir; piştikten sonra tekrar bu sosun içine batırılır
15 Nikujaga


Nikujaga, Japon mutfağındaki meşhur ve hemen her evde fazlasıyla tüketilen pratik bir yemek türü Niku etin, jaga patatesin kısa ismi yani patatesli et yemeği diyebiliriz Fasulye, bezele, havuç vb sebzelerle tatlandırılabilir, Japonlara özgü itokonnyaku isimli patatesten yapılan bir yiyecek tatlandırılmasına yardımcı olur fakat bizde bunu sağlamak çok mümkün değil


 

Similar threads

Japon Yemekleri Bir ülkeyi daha iyi tanıyabilmek için o ülkenin yemeklerinden yemek lazımdır Bir ülkenin yemekleri o ülkenin ulusal karakterini, lezzet tercini, estetik anlayışını, hayat biçimini vb gösteren öğelerden biridir Bu sebeptendir ki Yemek Kültürü denilir Japon mutfağı deyince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
Japonya Geleneksel Yemekleri Japonyanın Meşhur Yemekleri nelerdir Japonyanın Meşhur Yemeği Japonyanın Ünlü Yemekleri Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya ’da öğlen ve akşam yemeklerinde alt yemek yemek, sabahtan kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamagokakegohan), natto...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Japonyanın geleneksel yemekleri Japonyanın meşhur yemekleri nelerdir Japonya nın meşhur yemekleri Japon yemek kültürü Japonya mutfağı Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya ’da öğlen ve akşam yemeklerinde tabi yemek, sabahtan kahvaltısında ise ham yumurta ve soyu sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Japonya Geleneksel Yemekleri Japonyanın Unlu Yemekleri nelerdir Japonyanın Unlu Yemeği Japonyanın Unlu Yemekleri Pirinc Pilavı (Gohan) Pirinc pilavı Japonya ’da oğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise ciğ yumurta ve soyu sosu (tamagokakegohan), natto veya diğer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
194
Japonyanın geleneksel yemekleri Japonyanın unlu yemekleri nelerdir Japonya nın meşhur yemekleri Japon yemek kulturu Japonya mutfağı Pirinc Pilavı (Gohan) Pirinc pilavı Japonya ’da oğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise ciğ yumurta ve soyu sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt