iltasyazilim
FD Üye
Japon Onigiri Tarifi (Pirinç Topları) İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*2 5 su bardağı su
*1 tutan tuz
*1 tutam karabiber
*Yarım tavuk göğsü veya konserve ton balığı
Üzeri için;
*Ketçap
*Mayonez
*Çörek otu
*Susam
Japon Onigiri Tarifi (Pirinç Topları) Yapılışı Öncelikle 1 su bardağı pirinçimizi karabiber ve tuz ilave ettikten sonra suyla birlikte iyice haşlayıp lapa haline getiriyoruz
İçine tavuk göğsü koymak istiyorsak tavuk göğsünü de güzelce haşlayıp minik minik (olabildiğince küçük) doğruyoruz
Ilıkken bir tatlı kaşığı yardımıyla elimizle top top yapıp, aynı içli köfte misali içini oyup tavuk göğsümüzü koyuyoruz
Eğer tavuk göğsü yerine ton balığı koymak istersek de bir konserve ton balığı açıp minik parçalar halinde aynı şekilde pirinç lapasının içine koyuyoruz
Topları iyice yuvarladıktan sonra tabağa diziyoruz
Tabağa dizdikten sonra üzerlerine istediğiniz miktarda ketçap, mayonez, çörek otu döküyoruz Susamlı yapmak istersek de bir tabakta susama bulayıp diziyoruz
Afiyet olsun!
*1 su bardağı pirinç
*2 5 su bardağı su
*1 tutan tuz
*1 tutam karabiber
*Yarım tavuk göğsü veya konserve ton balığı
Üzeri için;
*Ketçap
*Mayonez
*Çörek otu
*Susam
Japon Onigiri Tarifi (Pirinç Topları) Yapılışı Öncelikle 1 su bardağı pirinçimizi karabiber ve tuz ilave ettikten sonra suyla birlikte iyice haşlayıp lapa haline getiriyoruz
İçine tavuk göğsü koymak istiyorsak tavuk göğsünü de güzelce haşlayıp minik minik (olabildiğince küçük) doğruyoruz
Ilıkken bir tatlı kaşığı yardımıyla elimizle top top yapıp, aynı içli köfte misali içini oyup tavuk göğsümüzü koyuyoruz
Eğer tavuk göğsü yerine ton balığı koymak istersek de bir konserve ton balığı açıp minik parçalar halinde aynı şekilde pirinç lapasının içine koyuyoruz
Topları iyice yuvarladıktan sonra tabağa diziyoruz
Tabağa dizdikten sonra üzerlerine istediğiniz miktarda ketçap, mayonez, çörek otu döküyoruz Susamlı yapmak istersek de bir tabakta susama bulayıp diziyoruz
Afiyet olsun!