iltasyazilim
FD Üye
Japonyanın geleneksel yemekleri
Japonyanın meşhur yemekleri nelerdir
Japonya nın meşhur yemekleri
Japon yemek kültürü
Japonya mutfağı
Pirinç Pilavı (Gohan)
Pirinç pilavı Japonya ’da öğlen ve akşam yemeklerinde tabi yemek, sabahtan kahvaltısında ise ham yumurta ve soyu sosu (tamagokakegohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan yalnızca haşlanarak yapılır ve çoğunlukla yemeğin yanına ya da sonunda servis edilir
Miso Çorbası
Miso çorbası sabahleyin, öğlen ve akşam yemeklerinde bağlı yemek olarak kazanç Miso adı bahşedilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir
Sushi
Sushi çoğu kişinin düşündüğünün aksine “ham balık değil sushi sirkesi ile hazır sushi pilavı yemekleridir Ve birçok öbür sushi çeşitleri mevcuttur
Sashimi
Sahimi dağıtılmış çiğ balıklardan hazırlanan bir yemektir, doğru ve taze balık ile hazırlanmış ise tadına doyum olmaz Başlıca soya sosu ve wasabi (yaban turpundan yapılan çok fakat çok acı bir çeşitlilik macunsu tat verici) karıştırılıp bu karışımın içine batırılarak yenir
Onigiri
Onigiri için Japon sandviçi ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam Etrafı nori (kurutulmuş alg) ile buruşuk sushi pilavından yapılan ve ortasında umeboshi (turşusu yapılmış Japon eriği), karides, tavuk, ton balığı, somon balığı vb bulunan oldukça popüler bir yiyecektir
Domburi
Üstünde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler yer alan ve oldukça büyük bir kase ile servis yapılan bir yemek yemek çeşididir
Kare Raisu
Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üstüne tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir Köri orijin olarak Hindistan ’dan gelmedir lakin, yüz yıldan fazladır Japon mutfağında kullanılmaktadır
Soba
Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir Makarna gibi incedir, dağıtılmış ekler ile sıcak veya soğuk olarak yenilir
Udon
Udon ’da benzer soba gibi servis yapılır Buğday unundan imal edilir Ama soba ’dan daha kalın ve daha açık renktedir
Ramen
Ramen için ben Japonya ’nın “döner ekmeği ifadesini kullanacağım Aslen Çin ’den gelmiştir, lakin Japonya ’da öyle popülerleşmiştir ancak Japon mutfağının vazgeçilemez bir parçası olmuştur
Yakitori
Sözlük anlamı “tavuk ızgarası demektir Tavuğun farklı alanlara yönlendirilmiş parçaları ve organları küçük şişlere dizilerek ve tatlı bir sosa batırılarak yapılır
Tempura
Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kavgalı yağ ile kızartılması ile yapılır Orijin olarak 16 yy ’da Portekizliler göre Japonya ’ya gelmiş lakin bütün dünya da Japon yemeği olarak ün salmıştır
Okonomiyaki
Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz Restoranlarda çoğunlukla size hamurunu ve malzemelerini ayrı ayrı getirirler, ve siz masada yer alan ızgara üzerinde kendi keyfinize göre karıştırıp hazırlar ve yersiniz
Gyoza
Gyoza bizim mantımıza fazla aynı İçerisinde bol sarımsak, farklı alanlara yönlendirilmiş sebzeler ve et karışımından bir araç gereç yer alan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılır Gyoza da Japonya ’ya Çinden gelmiş yemektir
Sukiyaki
Sukiyaki masa üzerine bir ısıtıcı, onun üzerine de kaynar su ile dolu bir tencere koyarak servis yapılır Malzemeler (ince indirilmiş et, değişik sebzeler, mantarlar ve tofu) çiğ olarak gelir Yiyecek kişiler bu malzemeleri masadaki kaynar suya batırıp ısıtır ve ellerinde bulunan içinde çiğ yumurta olan kaseler batırarak yerler *
Japonyanın meşhur yemekleri nelerdir
Japonya nın meşhur yemekleri
Japon yemek kültürü
Japonya mutfağı
Pirinç Pilavı (Gohan)
Pirinç pilavı Japonya ’da öğlen ve akşam yemeklerinde tabi yemek, sabahtan kahvaltısında ise ham yumurta ve soyu sosu (tamagokakegohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan yalnızca haşlanarak yapılır ve çoğunlukla yemeğin yanına ya da sonunda servis edilir
Miso Çorbası
Miso çorbası sabahleyin, öğlen ve akşam yemeklerinde bağlı yemek olarak kazanç Miso adı bahşedilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir
Sushi
Sushi çoğu kişinin düşündüğünün aksine “ham balık değil sushi sirkesi ile hazır sushi pilavı yemekleridir Ve birçok öbür sushi çeşitleri mevcuttur
Sashimi
Sahimi dağıtılmış çiğ balıklardan hazırlanan bir yemektir, doğru ve taze balık ile hazırlanmış ise tadına doyum olmaz Başlıca soya sosu ve wasabi (yaban turpundan yapılan çok fakat çok acı bir çeşitlilik macunsu tat verici) karıştırılıp bu karışımın içine batırılarak yenir
Onigiri
Onigiri için Japon sandviçi ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam Etrafı nori (kurutulmuş alg) ile buruşuk sushi pilavından yapılan ve ortasında umeboshi (turşusu yapılmış Japon eriği), karides, tavuk, ton balığı, somon balığı vb bulunan oldukça popüler bir yiyecektir
Domburi
Üstünde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler yer alan ve oldukça büyük bir kase ile servis yapılan bir yemek yemek çeşididir
Kare Raisu
Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üstüne tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir Köri orijin olarak Hindistan ’dan gelmedir lakin, yüz yıldan fazladır Japon mutfağında kullanılmaktadır
Soba
Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir Makarna gibi incedir, dağıtılmış ekler ile sıcak veya soğuk olarak yenilir
Udon
Udon ’da benzer soba gibi servis yapılır Buğday unundan imal edilir Ama soba ’dan daha kalın ve daha açık renktedir
Ramen
Ramen için ben Japonya ’nın “döner ekmeği ifadesini kullanacağım Aslen Çin ’den gelmiştir, lakin Japonya ’da öyle popülerleşmiştir ancak Japon mutfağının vazgeçilemez bir parçası olmuştur
Yakitori
Sözlük anlamı “tavuk ızgarası demektir Tavuğun farklı alanlara yönlendirilmiş parçaları ve organları küçük şişlere dizilerek ve tatlı bir sosa batırılarak yapılır
Tempura
Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kavgalı yağ ile kızartılması ile yapılır Orijin olarak 16 yy ’da Portekizliler göre Japonya ’ya gelmiş lakin bütün dünya da Japon yemeği olarak ün salmıştır
Okonomiyaki
Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz Restoranlarda çoğunlukla size hamurunu ve malzemelerini ayrı ayrı getirirler, ve siz masada yer alan ızgara üzerinde kendi keyfinize göre karıştırıp hazırlar ve yersiniz
Gyoza
Gyoza bizim mantımıza fazla aynı İçerisinde bol sarımsak, farklı alanlara yönlendirilmiş sebzeler ve et karışımından bir araç gereç yer alan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılır Gyoza da Japonya ’ya Çinden gelmiş yemektir
Sukiyaki
Sukiyaki masa üzerine bir ısıtıcı, onun üzerine de kaynar su ile dolu bir tencere koyarak servis yapılır Malzemeler (ince indirilmiş et, değişik sebzeler, mantarlar ve tofu) çiğ olarak gelir Yiyecek kişiler bu malzemeleri masadaki kaynar suya batırıp ısıtır ve ellerinde bulunan içinde çiğ yumurta olan kaseler batırarak yerler *