Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Japonyanın Yemekleri

Japonyanın Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Japonyanın Yemekleri
Japon Yemekleri
Japonyanın Yemekleri Nelerdir

Japon Yemekleri
Bir ülkeyi daha iyi tanıyabilmek için o ülkenin yemeklerinden yemek lazımdır Bir ülkenin yemekleri o ülkenin ulusal karakterini, lezzet tercini, estetik anlayışını, hayat biçimini vb gösteren öğelerden biridir Bu sebeptendir ki Yemek Yemek Kültürü denilir
Japon mutfağı deyince insanların ilk aklına gelen sushi olur lakin gerçekten, tempura, sukiyaki, udon, okonomiyaki, soba, ramen vb yemekleri ile çok çeşitli ve zengin bir mutfaktır Aşağıda Japon mutfağından sizler için seçtiğimiz bazı önemli yemekleri ve kısa açıklamalarını bulacaksınız

Japon mutfağı deyince pirincin önemini vurgulamadan geçirmek olamaz Biz Türklerdeki ekmek kültürü neyse Japonlarda da pirinci aynı şekilde görebilirizBunun yanında bir ada ülkesi olması dolayısı ile balık ve deniz ürünleri, çoğu kültürün Çin ’den gelmesinden dolayı da Çin mutfağının etkileri de oldukça hissedilebilir

Birçok kaynak Japonların uzun yaşamalarını yemek yemek adetlerine bağlamaktadır Japon mutfağını yakından incelediğinizde bunda oldukça büyük bir hakiki payı bulabilirsiniz Buna başlıca misal devretmek icabında Japonlar doğaya olan bağlılıklarından nedeniyle muhtemel olduğunca yemeklerinde kullandıkları malzemelerin doğal özelliğini bozmamaya gayret ederler

Aşırı baharatlı, tuz ya da tatlı yemeklere Japon mutfağında rastlamanız oldukça nadirdir Japonya ’da bir restorana gittiğinizde en zorlama bulacağınız şet tuzlu olacaktır, başlıca Japonlar bizlerin tuz serptiğimiz yerlerde soya sosu kullanırlar Aynı şekilde bir Japon için Türk tatlılarımız aşırı tatlı olması sebebi ile bir işkenceye dönüşebilir (THY ’nin Japonya uçuşlarında baklavayı kaldırmasını şiddetle öğüt ederim)

Japon yemekleri biz Türkler için birincil öncelikle epeyce tadı kötü, nahoş gelebilir, fakat eğer alışırsanız inanıyorum fakat vazgeçemeyeceğiniz yemekler aralarında baş sıraya girecektir Hem yemek adabı için ilgili sayfamıza da bakmanızı nasihat ederiz

Pirinç Pilavı (Gohan)
Pirinç pilavı Japonya ’da öğlen ve akşam yemeklerinde bağlı yemek yemek, sabah kahvaltısında ise ham yumurta ve soyu sosu (tamagokakegohan), natto ya da öteki soslar ile karıştırılarak ana yemek yemek olarak yenir Japon pilavı yağ, tuzlu ya da öteki tatlandırıcılar konulmadan yalnızca haşlanarak yapılır ve genelde yemeğin yanında ya da sonunda servis edilir
Miso Çorbası
Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde ast yemek olarak kazanç Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir
Sushi
Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine “çiğ balık değil sushi sirkesi ile hazır sushi pilavı yemekleridir Ve çoğu değişik sushi çeşitleri mevcuttur
Sashimi
Sahimi farklı alanlara yönlendirilmiş ham balıklardan hazırlanan bir yemektir, dürüst ve taze balık ile hazır ise tadına doyum olmaz Başlıca soya sosu ve wasabi (yaban turpundan yapılan çok lakin çok acı bir değişiklik macunsu tat verici) karıştırılıp bu karışımın içine batırılarak yenir
Onigiri
Onigiri için Japon sandviçi ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam Etrafı nori (kurutulmuş alg) ile astarlı sushi pilavından yapılan ve ortasında umeboshi (turşusu yapılmış Japon eriği), karides, tavuk, ton balığı, somon balığı vb bulunan oldukça popüler bir yiyecektir
Domburi
Üstünde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler bulunan ve büyükçe bir kase ile servis yapılan bir yemek yemek çeşididir
Kare Raisu
Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üzerine tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir Köri orijin olarak Hindistan ’dan gelmedir ama, yüz yıldan fazladır Japon mutfağında kullanılmaktadır
Soba
Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir Makarna gibi incedir, farklı alanlara yönlendirilmiş ekler ile sıcak veya soğuk olarak yenilir
Udon
Udon ’da aynı soba gibi servis yapılır Buğday unundan imal edilir Ama soba ’dan daha kalın ve daha açık renktedir
Ramen
Ramen için ben Japonya ’nın “döner ekmeği ifadesini kullanacağım Aslen Çin ’den gelmiştir, fakat Japonya ’da öyle popülerleşmiştir oysa Japon mutfağının vazgeçilemez bir parçası olmuştur
Yakitori
Sözlük anlamı “tavuk ızgarası demektir Tavuğun farklı alanlara yönlendirilmiş parçaları ve organları minik şişlere dizilerek ve tatlı bir sosa batırılarak yapılır
Tempura
Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızgın yağ ile kızartılması ile yapılır Orijin olarak 16 yy ’da Portekizliler göre Japonya ’ya gelmiş fakat tüm dünya da Japon yemeği olarak ün salmıştır
Okonomiyaki
Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz Restoranlarda başlıca size hamurunu ve malzemelerini ayrı olarak getirirler, ve siz masada yer alan ızgara üstünde kendi keyfinize göre karıştırıp hazırlar ve yersiniz Eğer Japonya ’da Kansai bölgesine giderseniz mutlaka bir okonomiyakiciye uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz
Gyoza
Gyoza bizim mantımıza çok benzer İçerisinde bol sarımsak, dağıtılmış sebzeler ve et karışımından bir araç gereç bulunan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılır Gyoza da Japonya ’ya Çinden gelmiş yemektir

Sukiyaki
Sukiyaki masa üstüne bir ısıtıcı, onun üstüne de kaynar su ile doymuş bir tencere koyarak servis yapılır Malzemeler (ince kesilmiş et, farklı alanlara yönlendirilmiş sebzeler, mantarlar ve tofu) ham olarak gelir Yiyecek kişiler bu malzemeleri masadaki kaynar suya batırıp ısıtır ve ellerinde bulunan içinde ham yumurta olan kaseler batırarak yerler
*
 

Similar threads

Japonyanın geleneksel yemekleri Japonyanın meşhur yemekleri nelerdir Japonya nın meşhur yemekleri Japon yemek kültürü Japonya mutfağı Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya ’da öğlen ve akşam yemeklerinde tabi yemek, sabahtan kahvaltısında ise ham yumurta ve soyu sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Japonya Geleneksel Yemekleri Japonyanın Meşhur Yemekleri nelerdir Japonyanın Meşhur Yemeği Japonyanın Ünlü Yemekleri Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya ’da öğlen ve akşam yemeklerinde alt yemek yemek, sabahtan kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamagokakegohan), natto...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Japonya Geleneksel Yemekleri Japonyanın Unlu Yemekleri nelerdir Japonyanın Unlu Yemeği Japonyanın Unlu Yemekleri Pirinc Pilavı (Gohan) Pirinc pilavı Japonya ’da oğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise ciğ yumurta ve soyu sosu (tamagokakegohan), natto veya diğer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
Japonyanın geleneksel yemekleri Japonyanın unlu yemekleri nelerdir Japonya nın meşhur yemekleri Japon yemek kulturu Japonya mutfağı Pirinc Pilavı (Gohan) Pirinc pilavı Japonya ’da oğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise ciğ yumurta ve soyu sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Japonyanın Yemekleri Japon Yemekleri Japonyanın Yemekleri Nelerdir Japon Yemekleri Bir ulkeyi daha iyi tanıyabilmek icin o ulkenin yemeklerinden yemek lazımdır Bir ulkenin yemekleri o ulkenin ulusal karakterini, lezzet tercini, estetik anlayışını, hayat bicimini vb gosteren oğelerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
258
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt