"Ben her vakit çiçeklerle tanınırım, çiçekleri severim - bu her vakit benim işimdi - ve bu hakikaten çocukluğumdan ve babamdan kaynaklandı. Beş yaşındayken babam bana bildiğim her çiçeği öğretti. Büyük bir bahçesi var, bu onun cümbüşü.” "Bu benim için şahsî bir mevzu – çoklukla çiçek baskıları aracılığıyla olur fakat bu sefer farklı yapmak istedim." diye anlatıyor anlatıyor Jason Wu, hayalini gerçekleştirdiği İlkbahar-Yaz 2022 defilesini…
Podyuma bir müddet orta veren ve yılın büyük kısmında grubundan uzakta çalışan Wu, ellerini ve işinin temellerini kullanmaya geri dönmek için ilham aldı. Bahara, kumaş sanatkarı Cara Marie Piazza ile ortaklaşa doğal üretimler ve yeni doğal boya süreçleriyle başlayan el imali, şahsî bir hisle yaklaştı.
“New York uygun hissettiriyor!” diyerek Jason Wu, New York Moda Haftası boyunca titreşen yüksek güç ve dostluğa dikkat çekti.
“Gerçekten herkesin güzel olmasını istiyorum” dedi. "Jason Wu gösterilerini iki dönem boyunca yaptım - lakin herkes geri döndüğünde, New York sayıca daha güçlü. New York eşsiz zira bağımsızlarla dolu, büyük kümelere ilişkin değiliz. 13 yıl evvel başladığımda, böyleydi. İşte ruh budur."
Wu'nun bahar modasındaki bulutlu, resimsi efektler ve organik biçimler, çeşitli doğal boyama tekniklerinin sonucuydu. Soyut, floral efektler; yıkanmış, doğal imalatlara (ipek habotai, hafızalı pamuk, ipek tılsım ve performans tafta imalatları) uygulandı. Ortaya, hayal üzere silüetler çıktı.
Teknikler baştan sona her modülde kullanıldı. Tatlı ve şık, dantelli ve pileli elbiseler, akışkan ayırıcılar ve dantel süslemeli slipler ile gösterişli kırmızı halıya yakışan önlüklere kadar değişen, günden arife için ülkü olan glam silüetler yaptı.
Koleksiyonun hem seksi, hem de tatlı bir tarafı vardı. Dozunda ayarlanmış hislerin karışımı üzereydi. Hacimli kabarık elbiseler, çiçeklerle öteki havaya bürünmüş kadrolar, seksi ve tatlı slip elbiseler, doğallıktan ilham alan örgüler, herkesin giymek isteyeceği küçükler; çiçek dünyasından büyüleyici bir biçimde göz kırpıyordu.
Modeller çiçekli podyumda (yerel sanatkarlara ve Pratt öğrencilerine bağışlanacak) sakin, hoş stillerde yüzerken; Wu'nun hayali New York kent merkezinin panoramik görünümlerine karşı hayat buldu.
1
Getty Images
2
Getty Images
3
Getty Images
4
Getty Images
5
Getty Images
6
Getty Images