Jeff Bezos, çoklukla Amazon’un sahibi ve CEO’su olmasıyla bilinse de birden çokça yatırıma sahip. Bu yatırımlar arasında, uzay teknolojileri üzerine çalışan Blue Origin de mekan alıyor.
Amazon’da kazandığı paranın kıymetli bir kısmını bu girişime yatırması hakkında açıklamalar yapan Bezos, kıymetli olduğunu düşündüğünü belirttiği bu yatırım hakkında konuştu. Ünlü teşebbüsçü, “Bu gezegen için, gelecek nesillerin dinamizmi için değerli olduğunu düşünüyorum. Bu benim son nokta önemsediğim ve bütün hayatım boyunca düşündüğüm bir şey” açıklamasında bulundu.
Bezos, insanlığın geleceği olması için uzay teknolojilerinin kritik ehemmiyete sahip olduğunu belirterek, “Sağlam bir uygarlığa sahip olmaya devam etmek istiyorsak biz kişiler uzaya gitmek zorundayız. Popülasyon olarak genişledik ve yerküre göreceli olarak küçük kalıyor. Tesirlerini iklim değişikliği, kirlilik ve ağır endüstride görüyoruz. Bu gezegeni mahvetme sürecindeyiz. Bu gezegeni korumak zorundayız.” dedi.
Gelecekte komplike ve sıkıntı üretilen mikroişlemci üzere cihazların maliyetlerinin düşebileceğini söyleyen Bezos, böylelikle fabrikaların uzaya taşınabileceğini belirtti. Yeniden de bu hayalin gerçekleşmesinin yüzlerce yıl sürebileceğini belirten Bezos, bu durumda kişilerin nerede yaşayacaklarını seçim talihleri olacağını belirtiyor.
Bu seyahatleri mümkün hale getirmeyi amaçlayan Blue Origin’in birinci aracı New Shepherd’in testlerinin başladığını belirten Jeff Bezos, gayelerini yakın hengamda kişileri kısa vadeli uzay seyahatlerine götürebilmek olarak açıkladı.
Bezos, çocukluğundaki Ay’a inişlerden çok etkilendiğini söyledi. Blue Origin, 2000 yılında kuruldu. Bezos, her yıl 1 milyar dolarlık behre satıp gelirini firmaya aktarıyor.