Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Jeofizik Mühendisi

Jeofizik Mühendisi
0
60

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Jeofizik Mühendisi Yeraltında yer alan derin hammadde yatakları ve enerji kaynaklarının yerlerini, kayaların birbirlerine kadar konumlarını, maddesel yöntemler yardımıyla inceleyen kişidir GÖREVLER Atmosferdeki olayların, yer kabuğu ile etkileşimini sismik ölçümler yaparak araştırır, Depremlerin, buzul ve volkanların yapıları ve hareketlerini inceler, Denizlerin bedensel yapılarını, aşırılık, ısı, ışık ve ses geçirgenliğini, çıkıntıların ve gelgitlerin durumunu, deniz ve atmosfer arasındaki ilişkileri inceler, Baraj ve yeraltı suları için arazi incelemeleri yapar, Suların gelişmesini, bozulmasını, dağılımını inceler, Maden ve yeraltı sularının derinliğini ve rezervlerini saptar, Araştırılan bölge hakkında rapor hazırlar KULLANILAN MAKINE VE MALZEMELER Elektromanyetik aletler, Bedensel ve elektrikli test cihazları, Batarya, batarya, eğilim jeneratörü, Çeşitli çizim vasıtagereçleri MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Jeofizik mühendisi olmak isteyenlerin; Üstteki düzeyde genel yeteneğe sahip, Fizik, gökbilim, biyoloji ve jeoloji konularına ilgili, Olayları derinlemesine incelemeye meraklı, Sabırlı ve özenli bir gözlemci kimseler olmaları gerekmektedir ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Jeofizik mühendisleri keza arazide ayrıca de büroda çalışırlar Çalışmalarında farklı alanlara yönlendirilmiş aletlerle yaptıkları ölçüm verilerinin çözümlenmesi ve bütünleştirilmesi işlemlerini yaparlar, yani birinci derecede zihinsel bir egzersiz yürütürler ÇALIŞMA ALANLARI VE IŞ BULMA OLANAKLARI Jeofizik mühendisleri, Maden Tetkik Arama Enstitüsü, Türkiye Petrolleri AO, Devlet Su İşleri, İller Bankası, Etibank, Türkiye Kömür İşletmeleri, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, Türkiye Elektrik Dağılma Anonim Şirketi, Karayolları Genel Müdürlüğü, seramik ve cam fabrikaları, özel maden ve sondaj şirketleri, belediyeler gibi işyerlerinde çalışabilirler Egzersiz alanları son derece sınırlı olup özellikle özel sektörde meslek bulma olanakları daha sınırlıdır IŞ EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Meslek eğitimi çeşitli üniversitelere emrindeki fakültelerin jeofizik mühendisliğibölümünde verilmektedir IŞ EĞİTİMİNE GIRIŞ KOŞULLARI Bu bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY) puan edinmek gerekmektedir EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleki eğitim süresi 4 yıldır Eğitimin ilk yıllarında Matematik, Fizik, Kimya, Coğrafya gibi temel dersleri ve kültür derslerini, daha sonraki yıllarda Enerjik, Durağan, Jeodezi, Topografya, Yerbilim, Jeofizik, Araç Gereç, Mukavemet gibi dersleri alırlar Meslek dersleri teorik ve pratik olarak verilmektedir Öğrencilere ilgili kurumlarda staj yaptırılmaktadır MESLEKTE İLERLEME İşyerlerinde yeterli aktivite ve galibiyet gösterenler yönetici düzeyine değin yükselebilirler Lisansüstü eğitim yapabilirler BENZER MESLEKLER: Jeoloji mühendisliği, maden mühendisliği, fizikçilik BURS, KREDİ VE ÖDENTI DURUMU Öğrenci eğitim sırasında değişik millet, özel kurum ve kuruluşlardan burs ya da kredi alabilir Eğitim sonrası gelir durumu ise çalışılan sektöre, kuruluşa, çalışılan süreye (derecekademe) egzersiz konumuna (mühendisidareci) kadar şartların değişmesi göstermektedir Yeni işe başlayan bir jeofizik mühendisi ulus sektöründe en az ücretin 23 katı değin vergi almaktadır DAHA AYRINTILI VERI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili eğitim kurumları, Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Iş Danışma Merkezi, Bünyesinde Iş Danışma Merkezi bulunan Türkiye Meslek Kurumu İl Müdürlükleri  

858,505Konular
982,977Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt