bilgisayarci
FD Üye
Aylık 3 bin lira kar vaat eden reklam üzerine müracaat formu doldurduğunu, bekçilik imtihanından dönerken de telefonla arandığını anlatan O.Ç. çeşitli münasebetlerle toplam 4 bin 500 lira yatırdığını söyledi. O.Ç., hakkında çıkan haberlere de reaksiyon gösterdi.
Trabzon’da jigolo olmak için internette müracaat yapan O.Ç., nasıl dolandırıldığını anlattı. Aylık 3 bin lira çıkar vaat eden reklam üzerine müracaat formu doldurduğunu, bekçilik imtihanından dönerken de telefonla arandığını anlatan O.Ç. çeşitli münasebetlerle toplam 4 bin 500 lira yatırdığını söyledi.
Hürriyet’ten Musa Kesler'in haberine göre pazarlamacılık yapan 23 yaşındaki O.Ç., 13 Temmuz’da polise başvurarak başına gelenleri şöyle anlattı:
“10 Temmuz’da internette jigolo başvurusu reklamı gördüm. ‘Ayda bin lira ile 3 bin lira ortasında çıkar sağlayabilirsiniz’ yazıyordu. Reklamı tıkladım. Bir ajans sayfası açıldı. Sayfa içeriğinde ‘jigolo müracaat formu’ vardı. Adımı, soyadımı, telefonumu ve adresimi yazarak formu doldurdum. 13 Temmuz’da Erzurum’a bekçilik imtihanına gitmiştim. Trabzon’a dönerken telefonum çaldı. Bilmediğim bir numaraydı. Arayan kişi isminin Hakan olduğunu, İstanbul’dan aradığını, bir bayanla görüşme ayarladığını, abone fiyatı olarak 500 lira yatırmam gerektiğini söyledi. Verdiği kimlik numarasına 500 lirayı bankadan gönderdim.”
‘BEKÇİLİK MÜRACAATIM DA GİTTİ’
Her şeyin yaklaşık 3 saatte olup bittiğini anlatan O.Ç. kelamlarına şöyle devam etti:
“Trabzon’a geldim. Tekrar aradılar. Görüşeceğim bayanın isminin İpek olduğunu söylediler. 500 lira daha para istediler, gönderdim. Tekrar aradılar, telefondaki şahıs isminin İrem olduğunu, 11 Temmuz’daki öbür bir randevusunu iptal ettiğini, onun yerine gidebilmem için bin lira daha yatırmamı söyledi. Ben de yeniden yolladım. Akşama gerçek tekrar aradılar. İsminin Hakan olduğunu söyleyen kişi ‘2 bin 500 lira daha yatırdığında hesabına 19 bin lira para para geçecek’ dedi. 2 bin 500 lira daha yolladım. Daha sonra tekrar arayıp para isteyince, dolandırıldığımı anladım. Şikâyetçiyim”
Hürriyet’e konuşan O.Ç, hakkında çıkan haberlere de reaksiyon göstererek “Arkadaş kurbanı olduk, bana düzgün oldu. Bekçilik müracaatım da meşakkate girdi” dedi.