CNBC’de Mad Money sunucusu Jim Cramer, Metaverse’ün cümbüş ve oyunlardan daha fazlası olduğunu belirterek Metaverse’ün endüstriyel bir oyun olduğunu, israfı büyük ölçüde azaltabileceğini ve verimliliği artırabileceğini söyledi.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Eski hedge fon yöneticisi Jim Cramer, Metaverse’ün sanayiyi dönüştüreceğine, maliyetleri ve israfı ortadan kaldıracağına inandığını bildirdi.
Metaverse, Mark Zuckerberg’in Facebook’un Meta olarak yine markalayacağını duyurmasından bu yana tartışma konusu oldu. Geçen ay, metaverse projelerinden MANA %561 oranında ve SAND %755 oranında performans gösterdi.

“Bence hepimiz Metaverse’ün içinde olacağız, hepimiz onunla eğleneceğiz, fakat Metaverse tıpkı vakitte bir üretim durumudur. Meta data deposu nedir? İsrafı ortadan kaldırmakla ilgilidir. Bir şirket, metaverse kullanarak maliyetlerinin üçte birini ortadan kaldırabilir. Bunu yalnızca eğlenceli bir oyun değil, endüstriyel bir oyun olarak da düşünmeliyiz.”
Cramer, niyetlerini şöyle aktardı;
“Nvidia, üretim sisteminde daha az atık olmasını sağlamaya çalışıyor ve başarılı da oluyor. Eğlenceli lakin tıpkı vakitte çok yararlı. Metaverse denetim edemeyeceğimiz maliyetlerden kurtulma oyunu. Yalnızca cümbüş ve oyun dünyası değil, hatırlamamız gereken bir şey.”
Yardımcı sunucu Andrew Rose Sorkin, Metaverse’deki tasarrufların nereden geldiğini sorgulayarak şu soruyu yöneltti;
“Burada hangi maliyetlerden bahsediyoruz; ulaşım maliyetleri mi?”
Cramer kelamlarına şöyle devam etti;
“Nvidia’da bir BMW fabrikası simüle edildi. Her şey bilgisayar tarafından yapıldığından, işlerin daha süratli ve daha yeterli yapılmasının yollarını bulmak için kullanılabilir. Bununla ilgili trilyonlarca hesaplama var, lakin Nvidia CEO’su Jensen Huang, BMW’nin tesislerindeki fazla atığı kesmek için Nvidia Omniverse’in nasıl kullanılacağını gösterdi. Maliyetlerde %30’luk bir azalmadan bahsediyorum.”