iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 paket çilekli jöle(istediğiniz herhangi bir meyveli jöle olabilir)
15 çorba kaşığı toz şeker
7 çorba kaşığı irmik
12 paket margarin
4 su bardağı süt
Süslemek için çilek yada herhangi bir meyve
Tarif
Önce jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın
Daha sonra geniş bir kek kalıbına dökün(kalıbı önce ıslatın)
Dilerseniz içine meyve koyabilirsinizHazırlanan jöleyi buzluğa koyup dondurun
Başka bir tencerede şeker,irmik,süt ve margarini karıştırıp koyulaşana kadar pişirin
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğutun
Soğuturken ara sıra karıştırıp kaymak tutmasını önleyin
Buzluktan jöleyi alıp üzerine muhallebiyi dökün ve tekrar buzluğa koyun
Tamamen donduğunda çıkarıp düz bir tabağa ters çevirin ve ortasını çilek yada dilediğiniz meyveyle doldurup dilimleyerek servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 paket çilekli jöle(istediğiniz herhangi bir meyveli jöle olabilir)
15 çorba kaşığı toz şeker
7 çorba kaşığı irmik
12 paket margarin
4 su bardağı süt
Süslemek için çilek yada herhangi bir meyve
Tarif
Önce jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın
Daha sonra geniş bir kek kalıbına dökün(kalıbı önce ıslatın)
Dilerseniz içine meyve koyabilirsinizHazırlanan jöleyi buzluğa koyup dondurun
Başka bir tencerede şeker,irmik,süt ve margarini karıştırıp koyulaşana kadar pişirin
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğutun
Soğuturken ara sıra karıştırıp kaymak tutmasını önleyin
Buzluktan jöleyi alıp üzerine muhallebiyi dökün ve tekrar buzluğa koyun
Tamamen donduğunda çıkarıp düz bir tabağa ters çevirin ve ortasını çilek yada dilediğiniz meyveyle doldurup dilimleyerek servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız