iltasyazilim
FD Üye
Jöleli Kup Tarifi İçin Malzemeler
*100 gram margarin
*2 çay bardağı un
*1 paket vanilya
*1 su bardağı şeker
*1 litre süt
*1 paket vişneli jole
Jöleli Kup Tarifi Yapılışı Bir tencereye margarini koyuyoruz Eriyince unu ekleyip topaklanmaması için iyice çırpıyoruz Çırpma teliyle yapın kaşıklı mutlaka kalıyor topak Unu biraz yağla kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyerek bir yandanda çırpma teliyle karıştırmaya devam ediyoruz Sütün tamamını dökünce şekeri de ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı içine ilave edip iyice çırpıyoruz
Kuplara ya da kaselere doldurup soğumaya bırakıyoruz Bir paket vişneli jöleyi paketin üzerindeki tarife göre yapıp kuplara aldığımız soğuk pudinglerimizin üzerine eşit bir şekilde gezdiriyoruz ve jöleninde donmasını bekliyoruz Jöle donduk dan sonra tatlımız yenmek için hazır, özellikle mayhoş vişneli jöle harika bir tat bırakıyor ağzımızda (limonlu jöleyi de tavsiye ederim )
Afiyet olsunnn
*100 gram margarin
*2 çay bardağı un
*1 paket vanilya
*1 su bardağı şeker
*1 litre süt
*1 paket vişneli jole
Jöleli Kup Tarifi Yapılışı Bir tencereye margarini koyuyoruz Eriyince unu ekleyip topaklanmaması için iyice çırpıyoruz Çırpma teliyle yapın kaşıklı mutlaka kalıyor topak Unu biraz yağla kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyerek bir yandanda çırpma teliyle karıştırmaya devam ediyoruz Sütün tamamını dökünce şekeri de ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı içine ilave edip iyice çırpıyoruz
Kuplara ya da kaselere doldurup soğumaya bırakıyoruz Bir paket vişneli jöleyi paketin üzerindeki tarife göre yapıp kuplara aldığımız soğuk pudinglerimizin üzerine eşit bir şekilde gezdiriyoruz ve jöleninde donmasını bekliyoruz Jöle donduk dan sonra tatlımız yenmek için hazır, özellikle mayhoş vişneli jöle harika bir tat bırakıyor ağzımızda (limonlu jöleyi de tavsiye ederim )
Afiyet olsunnn