Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

JPMorgan/Dimon: ABD – Çin ticaret anlaşmasını 2020'den önce beklemiyorum

JPMorgan/Dimon: ABD – Çin ticaret anlaşmasını 2020'den önce beklemiyorum
0
94

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
2233806_720x360.jpg

JPMorgan Chase & Co.'nın CEO'su Jamie Dimon'ın Çin ile ticaret ilişkileri konusundaki fikirleri ABD Başkanı Donald Trump'a benziyor.

New York'ta gerçekleştirilen Bloomberg Global Business Forum'da Çarşamba günü konuşan Dimon, Trump'ın ticaret konusundaki mücadelesinin sadece “adil ticaret” ile ilgili olduğunu, daha geniş bir idelojik bir çabanın parçası olmadığını söyledi.

Dimon, Trump'ın Çin'in Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) dahil olduktan sonraki tutumuna yönelik fikirlerine de katılıyor.

“Adil demek mütekabil demek. ABD – Çin ticaretinin herkes için iyi olacak şekilde karşılıklı olmaya yaklaşması gerek.” diyen Dimon, sözlerini “Umarım oraya varırız. Doğruyu söylemek gerekirse bunun seçimden (2020 ABD başkanlık seçimi) önce olmasını beklemiyorum, fakat sonrasında adil bir ticaret anlaşması elde edeceğimizi umuyorum.” diyerek sürdürdü.

New York'ta Çarşamba günü basına konuşan Trump ise “Çini le bir anlaşma düşündüğünüzden daha yakın olabilir.” diyerek daha iyimser bir duruş gösterdi.

Similar threads

JPMorgan Chase & Co.'nun CEO'su Jamie Dimon dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında birinci faz ticaret anlaşmasının olmasını beklediğini belirtti fakat, Trump yönetiminden gelecek ek bir tarife halkasının piyasalar ve ABD büyümesine zarar vereceği konusunda uyarıda bulundu. Beyaz Saray’ın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
227
JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon, koronavirüs pandemisinin ABD ekonomisini neredeyse 2008'deki finans sistemine geri döndürecek büyük bir ekonomik gerilemeye ve strese yol açacağını söyledi. Dimon, Pazartesi günü hissedarlar için kaleme aldığı yıllık mektubunda, "Asgari düzeyde, bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı son birkaç haftada atılan bazı adımlarla daha da derinleşti. ABD Başkanı Donald Trump birkaç gün önce,  300 milyar dolarlık Çin ürününe yüzde 10 ilave vergi koyduklarını açıkladı. Son olarak Çin yuanının 2008'den beri en düşük seviyesine gerilemesinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Japonya hisse senetleri yatırımcıların uzun hafta sonundan geri dönerek ABD ile Çin'in kısmi ticaret anlaşmasına tepki vermesiyle Salı günkü işlemlerde yükseldi. Anlaşma olacağına ilişkin iyimserliğin etkisini yitirmesiyle ABD Hazine tahvilleri yükseldi. Tokyo dışındaki hisse senedi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Petrol fiyatları, ABD ve Çin'in kısmi ticaret anlaşmasının imzalanması için halen yapacak işleri olduğuna ilişkin işaretler ve analistlerin ABD'de ham petrol stoklarının üst üste beşinci haftada da artacağına ilişkin tahminlerinin ardından düşüşünü sürdürdü. Vadeli petrol kontratları New...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,515Konular
981,004Mesajlar
30,816Kullanıcılar
Reis6141Son üye
Üst Alt