iltasyazilim
FD Üye
Kabak Aşı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet kabak
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım çay bardağı bulgur
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet sivri biber
*1 adet kapya biber
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Sıvıyağ
Kabak Aşı Tarifi Yapılışı Rahmetli babaannemin çok sevdiğim bir yemeğiydi
Kabağı sevmeye bu yemekle başladım diyebilirim Oldukça az ve basit malzemelerden oluşan güzel ve besleyici bir yemektir Bu yemek iki türlü yapılıyor Salça eklemeden bol acılı pişirin ve üzerine çok az pekmez dökün çok muhteşem oluyor
Soğanları ve sarımsakları tencerede hafif pembe oluncaya kadar kavurun ve biberleri ekleyip biraz daha kavurun
Salçaları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun
Yemeklik doğranmış kabağı, bulguru, nohutu ekleyip bir iki çevirdikten sonra sıcak suyu, tuzu, karabiberi ekleyip tencerenin ağzını kapatın
Ara ara karıştırın su kontrolü yapın
Bulgur suyu çok çabuk çekeceği için suyu azaldıkça su ilave edin
Yemeğinizin suyu kabakların üzerine çıkmasın Bu yemek az sulu olunca çok güzel oluyor
Yemek piştikten sonra ister sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*4 adet kabak
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*Yarım çay bardağı bulgur
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet sivri biber
*1 adet kapya biber
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Sıvıyağ
Kabak Aşı Tarifi Yapılışı Rahmetli babaannemin çok sevdiğim bir yemeğiydi
Kabağı sevmeye bu yemekle başladım diyebilirim Oldukça az ve basit malzemelerden oluşan güzel ve besleyici bir yemektir Bu yemek iki türlü yapılıyor Salça eklemeden bol acılı pişirin ve üzerine çok az pekmez dökün çok muhteşem oluyor
Soğanları ve sarımsakları tencerede hafif pembe oluncaya kadar kavurun ve biberleri ekleyip biraz daha kavurun
Salçaları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun
Yemeklik doğranmış kabağı, bulguru, nohutu ekleyip bir iki çevirdikten sonra sıcak suyu, tuzu, karabiberi ekleyip tencerenin ağzını kapatın
Ara ara karıştırın su kontrolü yapın
Bulgur suyu çok çabuk çekeceği için suyu azaldıkça su ilave edin
Yemeğinizin suyu kabakların üzerine çıkmasın Bu yemek az sulu olunca çok güzel oluyor
Yemek piştikten sonra ister sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun