kabak bayıldı Malzemeler: 1 kgkabak, 2 adet domates, 3 adet soğan, 12 su bardağı zeytinyağı, 810 diş sarmısak, 2 tatlı kaşığı toz şeker, Yeteri dek tuzlu, 12 demet dereotu Yapılışı: Kabakların üzerini kazıdıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini çıkartın Kabakları uzunlamasına ikiye kesip yıkadıktan sonra bir tepsiye dizin Soğanları halka halka doğrayın Kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri, soyulmuş sarmısakları ilave edin Tuzlu ve şekeri ek edin Kabakların içlerini bu harçla doldurun Bir su bardağı sıcak su koyup, orta ateşte kabaklar yumuşayıp, pişene değin pişirin Soğuduktan sonradan üstüne dereotu serpip servis yapın