iltasyazilim
FD Üye
Kabak Borani Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet küçük boy veya 1 büyük kalın dilim bal kabağı
*250 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*56 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
*2 kaşık pirinç
*1 kuru soğan
*4 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*karabiber
*tuz
Kabak Borani Tarifi Yapılışı Özellikle kış aylarında yapılan nefis bir yöresel yemektir Küçük bir balkabağı veya pazarlarda marketlerde dilim olarak satılabiliyor alınır, içindeki çekirdekler çıkarılıp iç yumuşak kısım ve dış kabuğu soyulur Sadece sert kısım kalacak Cevizden daha küçük iri küpler halinde doğranır Tencereye 3 kaşık zeytinyağı konur, kuşbaşı et eklenerek kavrulur üzerine ince doğranmış soğan sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir Kabaklar eklenerek biraz daha yağda çevirdikten sonra üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır Kaynayınca 2 kaşık pirinç ve haşlanmış nohut eklenir, yaklaşık 10 dakika sonra tuzlu yoğurt, karabiber ve tuz eklenir Kabaklar ve pirinç yumuşayınca altı kapatılır Ayrı bir tavada nane ve pul biber 1 kaşık tereyağında çevrilir yemeğe eklenir Afiyet olsun
*1 adet küçük boy veya 1 büyük kalın dilim bal kabağı
*250 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*56 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
*2 kaşık pirinç
*1 kuru soğan
*4 diş sarımsak
*3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı kuru nane
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*karabiber
*tuz
Kabak Borani Tarifi Yapılışı Özellikle kış aylarında yapılan nefis bir yöresel yemektir Küçük bir balkabağı veya pazarlarda marketlerde dilim olarak satılabiliyor alınır, içindeki çekirdekler çıkarılıp iç yumuşak kısım ve dış kabuğu soyulur Sadece sert kısım kalacak Cevizden daha küçük iri küpler halinde doğranır Tencereye 3 kaşık zeytinyağı konur, kuşbaşı et eklenerek kavrulur üzerine ince doğranmış soğan sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir Kabaklar eklenerek biraz daha yağda çevirdikten sonra üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su eklenir kaynamaya bırakılır Kaynayınca 2 kaşık pirinç ve haşlanmış nohut eklenir, yaklaşık 10 dakika sonra tuzlu yoğurt, karabiber ve tuz eklenir Kabaklar ve pirinç yumuşayınca altı kapatılır Ayrı bir tavada nane ve pul biber 1 kaşık tereyağında çevrilir yemeğe eklenir Afiyet olsun