iltasyazilim
FD Üye
Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır,
Malzemeler
Kabak çiçekleri (25 adet), Değişken yağ (Yarım akarsu bardağı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Şeker (1 tatlı kaşığı), Su (15 kadeh sıcak su)
İç malzemeleri
Soğan ( 4 adet orta zirve), Çam fıstığı (2 çorba kaşığı), Kuşüzümü (2 çorba kaşığı), Karabiber (2 dere kaşığı), Yenibahar (1 tatlı kaşığı), Kuru nane (2 çorba kaşığı), Şeker (1 çorba kaşığı), Tuz ( 1 çorba kaşığı), Su (1 su bardağı sıcak su), Tercihe kadar toz veya ağaç tarçın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet ufak ağaç tarçın)
Kabak Çiçeği Dolması Yapılışı
İç Hazırlığı: Soğanları ince ince piyaz şeklinde doğrayın Tencereye 1 kadeh yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra içine 2 kaşık fıstık atın Fıstıkları pembeleşinceye değin kavurun Soğanları tencereye koyun ve pembeleşinceye dek fıstıklarla birlikte karıştırın Pirinci 5 dakika ılık suda ıslatın Sonra soğuk su ile yıkayarak tamamen süzün Pirinci soğan ve fıstık karışımına atıp 10 dakika dek kısık ateşte kavurun Sırasıyla tarçını, yenibahar ve karabiberi, tuzu, nane, şeker, kuşüzümünü ilave edin ve hepsini karıştırın 11 5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin Bu Nedenle sarmanızın içi hazır olacak Hazırladığınız dolma içini ham kabak çiçeklerinin içine zorunlu miktarlarda doldurun Tencere içine düzgün bir şekilde dizin Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ek edin Kabakların üzerini bir taşım geçecek şekilde sıcak su ek edin Kabakların üzerini bir tabak ile kapatın Daha Sonra tencerenin kapağınıda kapatarak 5 dakika kısık ateşte kaynatın Dolmalar pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın ve parçalanmamasına itina göstererek tabaklara alın Dilerseniz yanlarında küçük salata yeşilikleri ile birlikte servis yapın
Kabak çiçeği dolmasının yanına havuç ve yeşillik servis edebilirsiniz Tencerenin üstüne koyduğunuz tabağı, yemek soğumadan açmayın Böylece kabak çiçeklerinin kararmasını önleyebilirsiniz
Yemeği pişirirken ateşin harlı olmamasına uyarı edin Eğer ateş harlı olursa kabak çiçekleri yanabilir *
Malzemeler
Kabak çiçekleri (25 adet), Değişken yağ (Yarım akarsu bardağı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Şeker (1 tatlı kaşığı), Su (15 kadeh sıcak su)
İç malzemeleri
Soğan ( 4 adet orta zirve), Çam fıstığı (2 çorba kaşığı), Kuşüzümü (2 çorba kaşığı), Karabiber (2 dere kaşığı), Yenibahar (1 tatlı kaşığı), Kuru nane (2 çorba kaşığı), Şeker (1 çorba kaşığı), Tuz ( 1 çorba kaşığı), Su (1 su bardağı sıcak su), Tercihe kadar toz veya ağaç tarçın (1 tatlı kaşığı ya da iki adet ufak ağaç tarçın)
Kabak Çiçeği Dolması Yapılışı
İç Hazırlığı: Soğanları ince ince piyaz şeklinde doğrayın Tencereye 1 kadeh yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra içine 2 kaşık fıstık atın Fıstıkları pembeleşinceye değin kavurun Soğanları tencereye koyun ve pembeleşinceye dek fıstıklarla birlikte karıştırın Pirinci 5 dakika ılık suda ıslatın Sonra soğuk su ile yıkayarak tamamen süzün Pirinci soğan ve fıstık karışımına atıp 10 dakika dek kısık ateşte kavurun Sırasıyla tarçını, yenibahar ve karabiberi, tuzu, nane, şeker, kuşüzümünü ilave edin ve hepsini karıştırın 11 5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin Bu Nedenle sarmanızın içi hazır olacak Hazırladığınız dolma içini ham kabak çiçeklerinin içine zorunlu miktarlarda doldurun Tencere içine düzgün bir şekilde dizin Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ek edin Kabakların üzerini bir taşım geçecek şekilde sıcak su ek edin Kabakların üzerini bir tabak ile kapatın Daha Sonra tencerenin kapağınıda kapatarak 5 dakika kısık ateşte kaynatın Dolmalar pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın ve parçalanmamasına itina göstererek tabaklara alın Dilerseniz yanlarında küçük salata yeşilikleri ile birlikte servis yapın
Kabak çiçeği dolmasının yanına havuç ve yeşillik servis edebilirsiniz Tencerenin üstüne koyduğunuz tabağı, yemek soğumadan açmayın Böylece kabak çiçeklerinin kararmasını önleyebilirsiniz
Yemeği pişirirken ateşin harlı olmamasına uyarı edin Eğer ateş harlı olursa kabak çiçekleri yanabilir *