iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
1015 adet kabak çiçeği (boyutlarına göre adet değişebilir) 1 su bardağı pirinç 1 + 1 çay bardağı zeytinyağı 3 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı taze nane 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 su bardağı + 1 çay bardağı sıcak su
Hazırlanışı;
Kabak çiçeklerinin içindeki sarı renkli minik yumrular küçük bir kaşık ile çıkarılır Çiçeklerin sap kısmındaki yeşillikler koparılır Çiçeklerin açılması için soğuk su dolu bir kaba bırakılır Pirinç yıkanır, yarım su bardağı zeytinyağı tavaya konulup kızdırılır
Pirinç eklenip 34 dakika kadar kavrulur Bir su bardağı sıcak su eklenip karıştırılır ve ocak söndürülür Tencerenin kapağı kapatılıp on beş dakika demlenmeye bırakılır Daha sonra karabiber, yenibahar, maydanoz, taze nane ve tuzu eklenip kaşıkla iyice karıştırılır Kabak çiçekleri süzülüp içleri hazırladığımız harçla gevşek bir biçimde dikkatlice doldurulur
Çiçeğin üst kısmı katlanarak kapatılır ve iki çiçeğin katlama yerleri birbirine bitiştirilerek buhar sepetine bırakılır Bir çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı sıcak su çiçek dolmalarının üzerine gezdirilir Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir Dolmalar soğuyunca servis yapılır
Afiyet Olsun
1015 adet kabak çiçeği (boyutlarına göre adet değişebilir) 1 su bardağı pirinç 1 + 1 çay bardağı zeytinyağı 3 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı taze nane 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 su bardağı + 1 çay bardağı sıcak su
Hazırlanışı;
Kabak çiçeklerinin içindeki sarı renkli minik yumrular küçük bir kaşık ile çıkarılır Çiçeklerin sap kısmındaki yeşillikler koparılır Çiçeklerin açılması için soğuk su dolu bir kaba bırakılır Pirinç yıkanır, yarım su bardağı zeytinyağı tavaya konulup kızdırılır
Pirinç eklenip 34 dakika kadar kavrulur Bir su bardağı sıcak su eklenip karıştırılır ve ocak söndürülür Tencerenin kapağı kapatılıp on beş dakika demlenmeye bırakılır Daha sonra karabiber, yenibahar, maydanoz, taze nane ve tuzu eklenip kaşıkla iyice karıştırılır Kabak çiçekleri süzülüp içleri hazırladığımız harçla gevşek bir biçimde dikkatlice doldurulur
Çiçeğin üst kısmı katlanarak kapatılır ve iki çiçeğin katlama yerleri birbirine bitiştirilerek buhar sepetine bırakılır Bir çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı sıcak su çiçek dolmalarının üzerine gezdirilir Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir Dolmalar soğuyunca servis yapılır
Afiyet Olsun