iltasyazilim
FD Üye
Kabak Çintme Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kabak
*1 büyük boy kuru soğan
*2 büyük boy domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı pirinç
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım kahve fincani sıvı yağ
Kabak Çintme Tarifi Yapılışı Kabakların kabuklarını soyup yıkıyoruz ve küp küp doğruyoruz Domatesleri de aynı şekilde kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
Pirincimizi süzgece alıp güzelce yıkıyoruz
Tencereye sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanı kavurmaya başlıyoruz
Soğan pembeleşince kabakları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Kabaklar kavrulup solunca üzerine önce kuru nane ekleyip bir iki kere çeviriyoruz
Sonra salça ve domatesi ekleyip devam ediyoruz
Domates solduktan sonra, üzerine sıcak su ekliyoruz, tuzunu ve pirinçini de ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
Pirinçler piştiğinde yemeğimiz hazır demektir
İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
*1 kg kabak
*1 büyük boy kuru soğan
*2 büyük boy domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı pirinç
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım kahve fincani sıvı yağ
Kabak Çintme Tarifi Yapılışı Kabakların kabuklarını soyup yıkıyoruz ve küp küp doğruyoruz Domatesleri de aynı şekilde kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
Pirincimizi süzgece alıp güzelce yıkıyoruz
Tencereye sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanı kavurmaya başlıyoruz
Soğan pembeleşince kabakları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Kabaklar kavrulup solunca üzerine önce kuru nane ekleyip bir iki kere çeviriyoruz
Sonra salça ve domatesi ekleyip devam ediyoruz
Domates solduktan sonra, üzerine sıcak su ekliyoruz, tuzunu ve pirinçini de ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
Pirinçler piştiğinde yemeğimiz hazır demektir
İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.