iltasyazilim
FD Üye
Kabak Çırtması Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet küçük taze kabak
*2 adet kurusoğan
*34 adet sivri biber
*45 adet acı kuru biber
*1 silme yemek kaşığı biber salçası
*1 fincan zeytinyağı
*14 paket (60 gr kadar) margarin
*1 küçük küp şeker veya 1 silme çay kaşığı tozşeker
*1 Demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
Kabak Çırtması Tarifi Yapılışı Soğanları, sivri biberleri küçük yemeklik doğrayın Kabakları küçük küp küp doğrayın Maydanozu küçük küçük doğrayın
Yağda önce soğan ve biberleri öldürün Salçayı ve şekeri katıp biraz kavurun Üzerine kabakları boşaltın Sulanıp haşlanmaması için 1015 dakika orta ateşte kapağını kapatmadan ara ara karıştırarak kavurun Sonra kapağını kapatıp bir 15 dakika daha ara ara karıştırarak pişirin Tadına bakın kabaktan su tadı gelmiyor ise; tuzunu, karabiberini katıp karıştırın Maydanozu ekleyip son birkez daha karıştırıp ocaktan alın Tuzunu ilk başta koymayın, kabağın sulanmasına ve ezilmesine neden olur Tahta kaşık veya silikon benzeri kaşık kullanın Karıştırırken ezmemeye dikkat edin
Afiyet olsun
*10 adet küçük taze kabak
*2 adet kurusoğan
*34 adet sivri biber
*45 adet acı kuru biber
*1 silme yemek kaşığı biber salçası
*1 fincan zeytinyağı
*14 paket (60 gr kadar) margarin
*1 küçük küp şeker veya 1 silme çay kaşığı tozşeker
*1 Demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
Kabak Çırtması Tarifi Yapılışı Soğanları, sivri biberleri küçük yemeklik doğrayın Kabakları küçük küp küp doğrayın Maydanozu küçük küçük doğrayın
Yağda önce soğan ve biberleri öldürün Salçayı ve şekeri katıp biraz kavurun Üzerine kabakları boşaltın Sulanıp haşlanmaması için 1015 dakika orta ateşte kapağını kapatmadan ara ara karıştırarak kavurun Sonra kapağını kapatıp bir 15 dakika daha ara ara karıştırarak pişirin Tadına bakın kabaktan su tadı gelmiyor ise; tuzunu, karabiberini katıp karıştırın Maydanozu ekleyip son birkez daha karıştırıp ocaktan alın Tuzunu ilk başta koymayın, kabağın sulanmasına ve ezilmesine neden olur Tahta kaşık veya silikon benzeri kaşık kullanın Karıştırırken ezmemeye dikkat edin
Afiyet olsun