iltasyazilim
FD Üye
Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;
*7 adet orta boy kabak
*150200 gr orta yağlı kıyma
*1 adet orta boy soğan
*1 diş büyük boy sarımsak
*1 türk kahvesi fincanı pirinç
*1 çay kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı biber salçası
*45 dal dereotu
*45 dal maydanoz
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Çay kaşığının ucuyla tarçın
Sosu için;
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Salçaları açmak için biraz sıcak su
*14 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
*Bir çimdik tuz
Üzeri için;
*1 adet büyük boy domates
Kabak Dolması Tarifi Yapılışı Kabaklarımızı ortadan ikiye keserek içlerini oyuyoruz (İçleri atmayın bol sebzeli bir mücver hazırlayacağız) Soğanı, sarımsağı, dereotu ve maydanozu ince ince kıyıyoruz Pirincimizi iyice yıkayıp nişantasından arındırıp, süzüyoruz
Kıymaya pirinvi, soğanı, sarımsağı, dereotunu, maydanozu, tuzu, karabiberi, tarçını, kuru naneyi, 1’er çay kaşığı domates&biber salçalarını ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyerek güzelce harmanlayıp yoğuruyoruz
Kabakların içini taşmayacak şekilde doldurup derin bir tencereye diziyoruz Üzerlerine domates koyup kapatıyoruz
Salçalı sos için salçaları az bir miktar sıcak suda iyice açıp, sıvı yağını ve tuzunu ekleyip dolmaların üzerine gezdiriyoruz Kabakların üzerini geçmeyecek şekilde soğuk suda ekleyip dolmalarımızı pişirmeye bırakıyoruz Dolmalarımız yumuşayıp, içleri pişince yemeğe hazırdır
Afiyet olsun
*7 adet orta boy kabak
*150200 gr orta yağlı kıyma
*1 adet orta boy soğan
*1 diş büyük boy sarımsak
*1 türk kahvesi fincanı pirinç
*1 çay kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı biber salçası
*45 dal dereotu
*45 dal maydanoz
*1 çay kaşığı kuru nane
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Çay kaşığının ucuyla tarçın
Sosu için;
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Salçaları açmak için biraz sıcak su
*14 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
*Bir çimdik tuz
Üzeri için;
*1 adet büyük boy domates
Kabak Dolması Tarifi Yapılışı Kabaklarımızı ortadan ikiye keserek içlerini oyuyoruz (İçleri atmayın bol sebzeli bir mücver hazırlayacağız) Soğanı, sarımsağı, dereotu ve maydanozu ince ince kıyıyoruz Pirincimizi iyice yıkayıp nişantasından arındırıp, süzüyoruz
Kıymaya pirinvi, soğanı, sarımsağı, dereotunu, maydanozu, tuzu, karabiberi, tarçını, kuru naneyi, 1’er çay kaşığı domates&biber salçalarını ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyerek güzelce harmanlayıp yoğuruyoruz
Kabakların içini taşmayacak şekilde doldurup derin bir tencereye diziyoruz Üzerlerine domates koyup kapatıyoruz
Salçalı sos için salçaları az bir miktar sıcak suda iyice açıp, sıvı yağını ve tuzunu ekleyip dolmaların üzerine gezdiriyoruz Kabakların üzerini geçmeyecek şekilde soğuk suda ekleyip dolmalarımızı pişirmeye bırakıyoruz Dolmalarımız yumuşayıp, içleri pişince yemeğe hazırdır
Afiyet olsun