iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 adet kabak
3 corba kaşık tereyağı veya margarin
2 kaşık un
2 bardak süt
100 gr Kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 Kabakları iri iri doğrayın, geniş bir tencerede az tuzlu suda 34 dakkika haşlayın
2 Tencereden alıp süzgeçe koyun
3 Bir tencerede tereyağını eritin unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun
4 Çırpma teli yardımı ile, sütü yavaş yavaş ilave edin Tuz ve karabiber ilave edin Sürekli karıştırarak 56 dakkika pişirin
5 Suyu süzülmüş kabakları bir çatal yardımıyla biraz ezin
6 Daha sonra fırına dayanıklı cam bir kaba yerleştirin Üzerine hazırladığınız sosu dökün Üzerine Kaşar peynir rendesini serpiştirin ve önceden ısıltılmış fırınızın orta rafına yerleştirin Üzeri kızarana kadar fırında bekletin Sıcak olarak servis yapın
4 adet kabak
3 corba kaşık tereyağı veya margarin
2 kaşık un
2 bardak süt
100 gr Kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 Kabakları iri iri doğrayın, geniş bir tencerede az tuzlu suda 34 dakkika haşlayın
2 Tencereden alıp süzgeçe koyun
3 Bir tencerede tereyağını eritin unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun
4 Çırpma teli yardımı ile, sütü yavaş yavaş ilave edin Tuz ve karabiber ilave edin Sürekli karıştırarak 56 dakkika pişirin
5 Suyu süzülmüş kabakları bir çatal yardımıyla biraz ezin
6 Daha sonra fırına dayanıklı cam bir kaba yerleştirin Üzerine hazırladığınız sosu dökün Üzerine Kaşar peynir rendesini serpiştirin ve önceden ısıltılmış fırınızın orta rafına yerleştirin Üzeri kızarana kadar fırında bekletin Sıcak olarak servis yapın