iltasyazilim
FD Üye
Kabak Kapama Tarifi İçin Malzemeler
*1 kabak
*1 bardak bulgur
*1 domates
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz, nane, karabiber
Kabak Kapama Tarifi Yapılışı Yaz aylarının en lezzetli süper gıdalarından kabağa beslenme programında daha çok yer vermek için bir sürü sebebin var Kabağın 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 28 ini karşılar Yüksek lif oranı ile sindirim sisteminin de en büyük dostudur KABAK
Öncelikle soğanımızı yağda kavuruyoruz Daha sonra 1 tatlı kaşığı salçamızı katıp kavurma işlemine devam ediyoruz En son olarak üzerine 1 5 su bardağı sıcak su ve nane koyup karışımımızı hazırlıyoruz
Borcam tepsimizin en altına kabaklarımızı halka halka kesip koyoruz Daha sonra yıkadığımız bulgurları koyuyoruz Sonra ise üzerine doğradığımız kırmızı biberi, yeşil biberi ve domatesimizi koyuyoruz En son olarak tavamızda hazır bekleyen oluşturduğumuz karışımızı borcama döküyoruz 200 derece önceden ısıtılmış fırında yemeğimizi pişiriyoruz Fırından çıkarınca üzerine karabiber serpiyoruz Üzerini örtüp demlenmeye bırakıyoruz Afiyet Olsun
*1 kabak
*1 bardak bulgur
*1 domates
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz, nane, karabiber
Kabak Kapama Tarifi Yapılışı Yaz aylarının en lezzetli süper gıdalarından kabağa beslenme programında daha çok yer vermek için bir sürü sebebin var Kabağın 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 28 ini karşılar Yüksek lif oranı ile sindirim sisteminin de en büyük dostudur KABAK
Öncelikle soğanımızı yağda kavuruyoruz Daha sonra 1 tatlı kaşığı salçamızı katıp kavurma işlemine devam ediyoruz En son olarak üzerine 1 5 su bardağı sıcak su ve nane koyup karışımımızı hazırlıyoruz
Borcam tepsimizin en altına kabaklarımızı halka halka kesip koyoruz Daha sonra yıkadığımız bulgurları koyuyoruz Sonra ise üzerine doğradığımız kırmızı biberi, yeşil biberi ve domatesimizi koyuyoruz En son olarak tavamızda hazır bekleyen oluşturduğumuz karışımızı borcama döküyoruz 200 derece önceden ısıtılmış fırında yemeğimizi pişiriyoruz Fırından çıkarınca üzerine karabiber serpiyoruz Üzerini örtüp demlenmeye bırakıyoruz Afiyet Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.