iltasyazilim
FD Üye
Kabak Kapatma Tarifi İçin Malzemeler
*2 kabak
*400 gr kıyma
*1 büyük boy domates
*2 diş sarımsak
*200 gr beyaz peynir
*Maydanoz
*200 gr rendelenmiş peynir
Kabak Kapatma Tarifi Yapılışı Eveeeet, bugün yeni bir şeyler denemek istedim ve un olmadan ekmek olmadan tüketip yaz fiziğimize daha yakınlaşabilmemiz için yaptığım süper lezzetli bir yemek sunmak istiyorum
??????
Kabaklarımızı rendenizin ince bölüme sayesinde ince ince dilimler halinde kesiyoruz ve pul biber ve tuzunu ekleyip karıştırıp kenara alıyoruz Şimdi soğanımızı kıymamızı sarımsağımızı kavurup rendelenmiş domatesi ve salçamızı ekleyip yaklaşık bir çay bardağı suyumuzu ekleyip kısa pişiriyoruz En son maydanozumuzu ekleyip kısa karıştırıp altını kapatıyoruz Fırın kabımızı alıp kabaklarımızı resimlerdeki gibi yerleştirip, hafif soğumuş olan kıymamızın üzerine beyaz peynirini serpin ve bir iki defa karıştırıp, karışımı kabakların üzerine döküp, üstünü tekrardan kabaklarla kapayın 180 derecede kabaklar suyunu salıp renk alana kadar pişirin ve kısa çıkarıp üzerine rendelenmiş peyniri döküp üzeri kızarana kadar tekrardan fırına verin
Yanına Sarımsaklı yoğurdu çok yakıştırdım Umarım beğenirsiniz helal hoş olsun
*2 kabak
*400 gr kıyma
*1 büyük boy domates
*2 diş sarımsak
*200 gr beyaz peynir
*Maydanoz
*200 gr rendelenmiş peynir
Kabak Kapatma Tarifi Yapılışı Eveeeet, bugün yeni bir şeyler denemek istedim ve un olmadan ekmek olmadan tüketip yaz fiziğimize daha yakınlaşabilmemiz için yaptığım süper lezzetli bir yemek sunmak istiyorum
??????
Kabaklarımızı rendenizin ince bölüme sayesinde ince ince dilimler halinde kesiyoruz ve pul biber ve tuzunu ekleyip karıştırıp kenara alıyoruz Şimdi soğanımızı kıymamızı sarımsağımızı kavurup rendelenmiş domatesi ve salçamızı ekleyip yaklaşık bir çay bardağı suyumuzu ekleyip kısa pişiriyoruz En son maydanozumuzu ekleyip kısa karıştırıp altını kapatıyoruz Fırın kabımızı alıp kabaklarımızı resimlerdeki gibi yerleştirip, hafif soğumuş olan kıymamızın üzerine beyaz peynirini serpin ve bir iki defa karıştırıp, karışımı kabakların üzerine döküp, üstünü tekrardan kabaklarla kapayın 180 derecede kabaklar suyunu salıp renk alana kadar pişirin ve kısa çıkarıp üzerine rendelenmiş peyniri döküp üzeri kızarana kadar tekrardan fırına verin
Yanına Sarımsaklı yoğurdu çok yakıştırdım Umarım beğenirsiniz helal hoş olsun