iltasyazilim
FD Üye
Kabak Kavurması Sağlıklı Yaşam Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet kabak
*10 dal dere otu
*4 dal maydanoz
*3 yemek kaşığı lor peynir
*2 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
*12 çay kaşığı himalaya ya da rafine edilmemiş deniz tuzu
*12 çay kaşığı karabiber
Kabak Kavurması Sağlıklı Yaşam Tarifi Yapılışı Öncelikle sebzelerimizi güzelce yıkıyoruz daha sonra kabuğunu soymuş olduğumuz kabağımızı parmağımızı rendeye kaptırmadan bir güzel rendeliyoruz dere otu ve maydanoza gelince genelde bu küçük dekoratif bitkiciklere bıçak değdirmeyi tercih etmiyorum, zira minicik olduklarından kesme tahtasında bütün suyu kalıyor ,sonra ne tadı kalıyor ne kokusu bu sebeple elimle yapraklarını koparmak daha cazip geliyor önceden ısıtmış olduğumuz tavamıza zeytinyağını koyup kabaklarımızı (besinin vitamin değerini kaybetmemesi açısından kesinlikle kabağın suyunu sıkmıyoruz) ilave edip pişirmeye başlıyoruz ,23 dakika yüksek ateşte kabakları karıştırıp sebzeyi öldürdükten sonra, altını kısıp dere otu, maydanoz ,tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz ,sonrasında kapağını kapatıp yaklaşık 5 dakikada bu şekilde pişmesini sağlıyoruz, pişirme işlemi gerçekleştikten sonra yemeğin biraz soğumasını bekliyoruz, sonrasında lor peynirimizi ilave edip tekrar karıştırıp afiyetle yiyoruz
*1 adet kabak
*10 dal dere otu
*4 dal maydanoz
*3 yemek kaşığı lor peynir
*2 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
*12 çay kaşığı himalaya ya da rafine edilmemiş deniz tuzu
*12 çay kaşığı karabiber
Kabak Kavurması Sağlıklı Yaşam Tarifi Yapılışı Öncelikle sebzelerimizi güzelce yıkıyoruz daha sonra kabuğunu soymuş olduğumuz kabağımızı parmağımızı rendeye kaptırmadan bir güzel rendeliyoruz dere otu ve maydanoza gelince genelde bu küçük dekoratif bitkiciklere bıçak değdirmeyi tercih etmiyorum, zira minicik olduklarından kesme tahtasında bütün suyu kalıyor ,sonra ne tadı kalıyor ne kokusu bu sebeple elimle yapraklarını koparmak daha cazip geliyor önceden ısıtmış olduğumuz tavamıza zeytinyağını koyup kabaklarımızı (besinin vitamin değerini kaybetmemesi açısından kesinlikle kabağın suyunu sıkmıyoruz) ilave edip pişirmeye başlıyoruz ,23 dakika yüksek ateşte kabakları karıştırıp sebzeyi öldürdükten sonra, altını kısıp dere otu, maydanoz ,tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz ,sonrasında kapağını kapatıp yaklaşık 5 dakikada bu şekilde pişmesini sağlıyoruz, pişirme işlemi gerçekleştikten sonra yemeğin biraz soğumasını bekliyoruz, sonrasında lor peynirimizi ilave edip tekrar karıştırıp afiyetle yiyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.