Kabak nasıl aşılanır? Aşılı fide kullanımının bir fazla faydası var Daha eksik gübre tüketimi, daha az ilaç tüketimi ve daha artı verim elde edliyor Aşılı fide kullanımı aynı zamanda doğaya arkadaş bir üretim şekli Son yıllarda karpuzla adı anılan aşılı fideler, domates, salatalık, patlıcan, kavun gibi diğer sebze türlerinde de kullanılıyor Aşılı karpuz üretiminde daha çok su kabağı anaçları seçim ediliyor Eskisi kadar su kabağı üretimi çok kısıtlı kalsada turistik bölgeler de süs eşyası yapımı sebebiyle hala üretimi yapılmakta 50136 50136 kabaknasilasilanir5c511c8205095kabaknasilasilanir5c511c8205095 344 537 kajpg50136 Kabak nasıl aşılanır? kajpg50136 Kabak nasıl aşılanır? 1Adım Karpuz tohumlarının geç çıkması ve yavaş büyümesinden dolayı önce karpuz tohumlarını ekin Hava sıcaklığı, güneşlenme süresi gibi etkilerden dolayı zamanlama değiştirme gösterebilir Ortalama 1 hafta erken ekim uygun olacaktır 2Adım Aşılama dönemi kabaklar için gerçek yapraklar büyüyüp toprağa paralel olduğunda, karpuz içinse reel yaprakların ilk büyümeye başladığı devredir 3Adım Aşılama yapmadan 12 saat önce fideleri sulayıp yapraklarına su püskürtün ve gölge bir yere yerleştirin 4Adım Keskin bir bıçak yardımıyla kabak anacının büyüme noktasını belirlenmiş 5Adım Ucu sivri oysa bariz olmayan delici bir nesneyle kabağın artma noktasına bastırıp deliği genişletin Kabak fidesinin içi anlamsız endişelenmeyin 6Adım Karpuz fidesini gövdeden kesip ayırın Ucunu eğimli keserek sivriltin 7Adım Karpuz fidesini açtığınız deliğe yerleştirip mandalla tutturun 8Adım Gölge ve nemli bir yere yerleştirin İklimlendirme için; leğene su koyup fide kökleri suya değmeyecek şekilde yerleştirip, üzerini naylonla örtebilirsiniz 9Adım Fideler büyümeye başladığında aşılama başarıya ulaşmış demektir