Kış aylarında yaşanan alerjilere karşı bağışıklık sistemini güçlendiren kabak, enfeksiyonlara karşı da savaşan bir sebzedir. Çoklukla kabağı soyarken bir kadro cürümler yapılmaktadır. Sizlere kabağın soyulma aşamasındaki yanlışları sahihe çevirecek pratik malumatları aktarıyoruz. Kabak nasıl soyulur? Kabağı soymanın pratik sistemleri nelerdir? İşte, cevaplar...
Eylül ayının en doğal zerzevatı olan kabak, düşük kalorili yiyecek olmasının yanı sıra tok tutma özelliğinden ötürü tercih edilen bir zerzevat cinsidir. Diyet yapanların favori besinidir. Kabağın içerdiği 'Lutien', körlüğü ve kataraka güzel gelmektedir. Kabakta demir, magnezyum ve çinko mineralleri bulunmaktadır. Şifa kaynağı olan kabak hakkındaki bilinmesi gerekenleri ve içerisindeki vitamine zarar vermeyecek halde nasıl bir soyma formülü gerektiğini sizlere haberimizin alt sahife içeriğinde açıklıyoruz...
KABAK NASIL SOYULUR?
- Kabağın alt ve üst kısımları kesmekle kesim işine başlayınız. Kabağın sapına dokunmaktan kaçınınız. Aksi halde kıymık batma üzere dertlerle karşı zıdda kalabilirsiniz.
- Kabak soyucu aparatı ile kabağın kabuklarını dikkatlice soyunuz. Çok kalın kesmemeye itina şovunuz. Kabukları israf etmekten kaçınınız. Kabağın vitaminin kabuğunda olduğunu da unutmayınız.
- Kabuğu soymak istemiyor iseniz ucu sivri bir bıçağı kabağın üzerinde törpü yapar üzere sürtme süreci yapınız. Bu sayede kabuğu tem temizlemiş hem de pürüzsüz hale getirmiş olabilirsiniz.
- Kabak soyma süreci bittiğinde ise doğal sıkılmış bir adet limon suyunu kabakların üzerinde gezdirseniz leziz bir zeytinyağlı kabak yemeği ortaya çıkarmış olabilirsiniz.
KABAĞIN ACILIĞI NASIL MAKBUL?
Kabağın üzerine bol limon suyu sıkarsanız acılığını almış olabilirsiniz. Kabak yemeğini pişirirken bir kaç adet kesme şeker atabilirsiniz. Şeker, yemeğe farklı bir aroma kazandırabilir. Şeker tarafına tarçın da ek edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.