Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kabak paçasi

Kabak paçasi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
1 kg yemeklik kabak
4 dolu çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı (tepeleme) un
2 çorba kaşığı sirke
5 adet yumurta
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kaşık tereyağ
Tuz
Pulbiber

HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuğu bıçakla kazınarak rendenin kalın tarafı ile rendelenir Rendelenmiş kabaklar teflon bir tavada sıvı yağ ve tuz ile öldürülür Diğer tarafta un, çok az su ile sulandırılır Yoğurt, sirke, yumurta buna karıştırılır Sarımsaklar da ezilerek buraya eklenir ve malzeme bir karışım haline getirilir Pişen kabağımızın üzerine karışım dökülerek, tahta bir kaşık veya spatül ile yer yer açılır ve karışımın dibe inmesi sağlanır (Kesinlikle Karıştırılmaz !) Tavanın kapağı örtülerek 10 dk kısık ateşte pişirilir Ayrı bir yerde tereyağ eritilerek içine arzuya göre pulbiber konulur ve paçanın üzerine dökülerek süslenir

Kastamonu yöremizin bir yemeği olan paça, kabak yerine patatesli ya da mantarlı olarak da yapılabilir Patates veya mantar küp şeklinde doğranarak (Rendelenmez!) kabak yerine kullanılabilir, diğer malzemeler ve hazırlanışı aynıdır Bir oturuşta bir tavayı bitiremezseniz paçayı soğuk olarak da yiyebileceğinizi unutmayın Tarifi veren Fehamet Boyacıoğlu, ipucu olarak, taze ve katı yoğurt kullanılması gerektiğini, tuz ve karabiberden başka baharat konulmamasını öğütledi Yine de kendi beceremeyenleri evinde Kabak Paçasıziyafetine davet etmeyi unutmadı
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,142Kullanıcılar
onurwebSon üye
Üst Alt