Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kabak Pilavı

Kabak Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kabak Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo bal kabağı
*1 su bardağı pirinç
*1 su bardağından bir parmak az sıcak su
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kabak Pilavı Tarifi Yapılışı
Kabakların kabuklarını soyup kabakları yıkıyoruz ve küp şeklinde orta büyüklükte doğruyoruz Pirinci yıkıyoruz Pilav tenceremize doğradığımız kabakların yarısını koyuyoruz Üzerine pirinçi ekliyoruz Kalan kabaklarımızı da pirinçin üzerine koyuyoruz En üstüne de sıvı yağı gezdiriyoruz şekeri ve tuzu da ekleyip ,en son kaynamış suyumuzu da üstünde gezdirdikten sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Lazlara özgü yöresel bir tarif olup genelde sütlaç ile yenilir Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt